Mila: waar mag ze echt thuiskomen?

 

Ras: Europees korthaar
Geslacht: Poes
Geboortedatum: 08-09-2018
Gecastreerd ja
Kan met andere dieren: ja/zie info

Bijzonderheden:

Mila is een knap pastelschildpad met wit poesje, inmiddels gecastreerd en met geschatte geboortedatum: 08-09-2018. Lijkt het nu alsof ze wat humeurig kijkt? Wees gerust, dat lijkt niet zo, dat IS zo. Natuurlijk vond ze het jammer dat ze nergens echt thuishoorde maar het leven met een beetje vrijheid dat beviel haar wel. In quarantaine waar de ruimte bestaat uit hokjesverblijven¬† liet ze duidelijk merken zwaar gepikeerd te zijn en bleef ze proberen te ontsnappen. Super sneu want leg maar eens uit dat het tijdelijk is. Het ‘voor je eigen bestwil’ was al helemaal niet aan haar besteedt.

Inmiddels is ze in de open kattenkamer en dat bevalt Mila een stuk beter. Nu zoekt ze zelf een schuilplekje maar als het rustig is kan ze mooi haar pootjes strekken en heeft ze een beetje meer bewegingsruimte. Overigens, de vinder had langzaam in de loop van de maanden stapje voor stapje haar vertrouwen gewonnen, daar liet ze zich ook aaien. Het is dus mogelijk, het heeft alleen tijd en geduld nodig. Niet overhaasten, Mila geeft het tempo aan. Termen als schootkat en superknuffel zijn wel heel erg positief bedacht, gezellig aanwezig zou op termijn tot de mogelijkheden kunnen behoren. Tot die tijd kijkt ze de spreekwoordelijke kat uit de boom en houdt ze contact nog even van zich af.

De omgang met soortgenoten is geen probleem. Als u bovenstaand verhaal goed heeft gelezen heeft u vast al begrepen dat een gezin met kindjes geen goede match zal zijn. Een voorspelbaar thuis met rust en ruimte, daar zou Mila tot haar recht komen. De omgang met honden is niet bekend. Ooit heeft dit katje een veilig thuis gehad, het leven op straat heeft haar onzeker gemaakt naar mensen. Ze is keurig kattenbakzindelijk en heeft een gewone gezonde eetlust (brokjes en zacht). Kijkt u verder dan de boze blikken? Kom kennismaken; u bent welkom! Let op: we werken alleen op afspraak.