Mesk: ach jochie toch

 

Ras: Europese korthaar
Geslacht: Kater
Geboortedatum: 04-10-2018
Gecastreerd ja
Kan met andere dieren: ja

Bijzonderheden:

Mesk is een prachtig cypers wit katertje, inmiddels keurig gecastreerd, geboortedatum: 04-10-2018. Hij komt uit een omgeving met meerdere katten, de omgang met soortgenoten is geen probleem. Nieuwe asieldieren beginnen hun carrière in een hokjesverblijf. Dat is niet onaardig bedoeld maar juist belangrijk om de kat een beetje te laten wennen aan de nieuwe omgeving en voor ons goed om te zien of alles in orde qua voeding inname en uitscheiding. Ook is het belangrijk om te weten of een katje niet ziek is. Mesk vond alles echt heel erg eng, niet onlogisch. Na zijn verhuizing naar de open kattenkamer zien we een iets meer ontspannen katje. Nee, nog lang niet helemaal op zijn gemak, wel iets meer ontspannen. Hij zoekt graag een schuilplekje en kiest daarbij voor veilig hoog of knus ergens achter. Dat betekent gemiddeld 2x daags een zoektocht, hij houdt ons lekker bezig zeg maar.

Het is nog een jong manneke, hij moet nog 9 maanden worden. Zodra hij een beetje meer dapperheid heeft gevonden, zal zijn nieuwsgierigheid winnen. Dat is nu even in de parkeerstand gezet. Het is geen heel druk katje, eenmaal vertrouwd zal hij veel meer toegankelijk zijn en aaien weten te waarderen. Het kernwoord is tijd en liefde, tijd om te wennen aan nieuwe mensen, aan een nieuwe situatie. Tijd ook een nieuwe start te maken. De omgang met honden is niet bekend. Met bovenstaande omschrijving trekt u de juiste conclusie als u denkt dat hij waarschijnlijk niet blij gaat worden van een gezellig druk gezin met jonge kindjes. In dat geval kunt u beter een andere keuze maken.

Keurig zindelijk, en eet gewoon kattenbrokjes met een beetje zacht. Mag hij bij u vertrouwen doen groeien? Kom kennismaken; u bent welkom!