Mauw: houdt vooral, of eigenlijk alleen, van mensen

 

Ras: Europees korthaar
Geslacht: Kater
Geboortedatum: 09-09-2016
Gecastreerd ja
Kan met andere dieren: nee

Bijzonderheden:

Mauw is een prachtige zwarte kater met een klein wit borstvlekje, keurig gecastreerd en met geboortedatum: 09-09-2016. Zullen we met het positieve deel van zijn verhaal beginnen? Hij is dol op mensen! Komt graag bij je, laat zich met liefde kroelen en voor de liefhebber, de eenzame koude nachten zijn voorbij met Mauw in uw leven. En tja, zijn naam komt niet helemaal uit de lucht vallen, hij kan met stevig zoetgevooisd stemgeluid duidelijk van zich laten horen, zeker als hij vindt dat het tijd wordt om zijn voerbakje met lekkere brokjes bij te vullen.

Jaren geleden werd hij met zijn broertje als klein katje gevonden en is via het asiel geplaatst bij lieve mensen. Naar zijn mening was het enige grote nadeel dat er al een andere kat in huis aanwezig was, een wat oudere poes. De eerste tijd was het niet zo’n probleem maar Mauwtje werd een grote Mauw en ging zich steeds meer als koning onaardigheid gedragen. Vooral najagen was een leuk spelletje. Dat de andere kat daar diep ongelukkig van werd vond hij minder interessant. Na wikken en wegen werd besloten om het tijdelijk te proberen bij een vriendin in huis. Daar was in plaats van een poes een kater en een jonge hond. U raadt het al, zowel de andere kat als de hond werden niet aardig behandeld. Met de kat voerde Mauw stille en soms ook minder stille oorlogsvoering: voor het kattenluikje gaan zitten en de doorgang blokkeren, idem dito bij het voerbakje. Ook de hond werd regelmatig belaagd door de kat. Eigenlijk was niemand echt gelukkig met de situatie en het was zeker geen oplossing voor de lange termijn. Geen andere keus, met veel verdriet werd er afstand van Mauw gedaan.

Een leven als binnenkat is niet aan hem besteedt én uw tuin is gegarandeerd andere katten-vrij. Zijn ietwat rafelige oortjes zijn eretekenen van de ruzies met buurtgenoten. Belangrijke voorwaarden voor plaatsing: een huisdiervrij thuis en niet te veel andere katten in de buurt om telkens geruzie te voorkomen. Mauw vindt het heerlijk om te spelen, balletjes zijn daarbij favoriet. Met zijn brokjes is hij een langzame eter. Er is al naar zijn gebit gekeken maar dat is prima in orde. Het is gewoon iets wat bij Mauw hoort.

Komt u kennismaken? U bent welkom!