Maus: zoekt het goede leven

 

Ras: Europees korthaar
Geslacht: Poes
Geboortedatum: 01-01-2017
Gecastreerd ja
Kan met andere dieren: nee

Bijzonderheden:

Maus is een prachtig cypers, roodcypers met wit katje, een poesje, uiteraard gecastreerd met geboortedatum: 01-01-2017. Door persoonlijke omstandigheden van haar baasje in het asiel gekomen. Ze heeft nog even een tussenstop gemaakt bij familie van de eigenaar. Daar woonde al een gecastreerde kater en als Maus ergens grote moeite mee heeft zijn het andere katten!! Overigens vond de kater het ook geen goed idee om zijn huis te moeten delen maar dat terzijde.

Na de observatiedagen in het hokjesverblijf van het asiel mocht Maus naar de open kattenkamer. Erg leuk, meer ruimte om te bewegen en keus in ligplekjes maar ook hier bleek de aanwezigheid van soortgenoten een onoverkomelijk probleem te zijn. Hoe charmant Massie contact ook voorstelde, het enige antwoord van Maus was grommen en net doen of de wereld niet bestond. Geen goede situatie. Gelukkig hebben we een ruimte gevonden waar ze gewoon solitair mag zijn en je voelt de opluchting. Ze ligt weer ontspannen, maakt contact met mensen, laat zich aaien, kortom, ze is een stuk gelukkiger.

U begrijpt, we zijn op zoek naar een plaatsing waar geen andere katten leven en ook niet de wens bestaat om in de toekomst meerdere katten in huis te nemen. De omgang met honden is niet bekend. Maus komt uit een rustige omgeving en woonde samen met haar mens, een gezin met kleine kindjes is geen goede match. Ze vindt het heerlijk om een rondje tuin te doen, vooruit een rondje bij de buren in de tuin is ook leuk. Geen echte buitenstruiner, ze komt ook graag weer thuis. Een open kattenbak gewend, geen specifieke voedingswensen. Ze eet smakelijk van de brokjes die we haar voorzetten.

Gaat ze uw grote liefde worden? Kom kennismaken; u bent welkom!