Matza: is het glas halfvol of…

 

Ras: Europees korthaar
Geslacht: Poes
Geboortedatum: 24-02-2015
Gecastreerd: ja
Kan met andere dieren: zie info

Bijzonderheden:

UPDATE: het was ons opgevallen, een beetje moeizaam loopje en wat bozig gedrag als je Matza wat verder op de rug wil aaien. Toch maar even een dierenarts consulteren. De röntgenfoto liet arthrose zien bij de overgang van rug naar staart en HD beiderzijds. Een duidelijke verklaring voor het loopje en het gedrag! We zijn gestart met pijnstilling, meloxidyl dagelijks om de pijn weg te nemen. Dit zal voor de rest van haar leven nodig zijn.

Matza is een knap grijs met wit poesje, inmiddels gecastreerd en met geschatte geboortedatum: 24-02-2015. Nou ja zeg, krijg je (eindelijk) een leuke woning toegewezen blijkt er ook een kat bij te horen. Het overkwam de vinder en was duidelijk niet de bedoeling. De situatie deed geen recht aan niemand en er moest een oplossing komen. Die oplossing was de inzet van een vangkooi waarna het snel ging en het katje in opvang kwam.

In eerste instantie werd gedacht dat het een kater was maar erg goed liet hij zich niet bekijken. Gelijk met de enting bleek Matz een Matza te zijn grijns. Opvallend tijdens het contact maken is de dubbelheid van haar gedrag: ze deelt kopjes uit en maakt zelf contact maar je ziet dat het ook erg spannend is en dat ze twijfelt of ze toch onaardig gaat reageren of niet. Ze draait half weg, raakt een beetje geïrriteerd maar komt dan toch terug voor een nieuw aaitje. Het bevestigt de informatie want waar ze gevonden is waren de kinderen regelmatig slachtoffer. U begrijpt, we zijn niet op zoek naar een kinderrijke omgeving.

In de open kattenkamer heeft ze een plekje in de stelling gekregen. Matza en andere katten is namelijk geen goede combinatie, of in ieder geval niet samen met deze katten. De voorkeur gaat uit naar een thuis waar ze lekker single kat mag zijn. De omgang met honden is niet bekend. Geheel passend bij het voorgaande zal het u niet verbazen dat in een vervoersmandje of in behandeling bij een dierenarts wat complexe handelingen zijn. Voor de positiviteit kunnen we melden dat ze keurig zindelijk is en geen specifieke voedingsvoorwaarden heeft . Gewoon gezonde kattenbrokjes met dagelijks een beetje zacht.

Heeft u de ruimte (letterlijk en figuurlijk) zodat zonder druk gewend kan raken aan een hernieuwd welkom thuisgevoel waar Matza de scepter mag zwaaien en waar ze tot rust mag komen? Kom kennismaken; u bent welkom! We werken op afspraak.