Marley: groots van alle kanten

 

Ras: Europees korthaar
Geslacht: Kater
Geboortedatum: 15-06-2015
Gecastreerd ja
Kan met andere dieren: zie info

Bijzonderheden:

Marley is een prachtige cypers met witte kater, keurig gecastreerd en geboortedatum: 15-06-2015. Met een verdrietig hart is hij wegens privé omstandigheden in het asiel gekomen. Gelukkig met goede omschrijving want Marley is niet helemaal een gemiddelde kat. Hoewel je natuurlijk de vraag kunt stellen: bestaan er gemiddelde katten? Ieder dier heeft zo zijn of haar eigen persoonlijkheid. Dat is waar, laten we het dan zo formuleren dat Marley een beetje meer persoonlijkheid heeft.

Groots van alle kanten, dat mag u letterlijk nemen: hij weegt ruim 9 kilo en ja, dat is een beetje teveel. Het is ook niet eenvoudig als je een bourgondische inslag hebt en niet echt fanatiek van bewegen houdt. Het is dus wel te verklaren zeg maar. Vanuit de informatie leren we dat Marley mevrouw best oké vond. Daar wa shij ook als jong katje in huis gekomen en dat was echt wel liefde samen. Meneer had grote moeite om erbij te horen, uiteindelijk werd hij min of meer geaccepteerd maar nog steeds werd hij soms gebeten. De geboorte van een kleintje  was de druppel, het stressemmertje van marley liep over. Het mag misschien gek klinken maar onder zijn imposante uiterlijk en gedrag ligt een hoge stressgevoeligheid verscholen. Dat uit zich door plassen op verkeerde locaties. In het asiel is hij langere tijd geobserveerd. Hij heeft een kattenkamer voor zich alleen, het plassen gaat keurig op de kattenbak. Eigenlijk is Marley tevreden met de rust om zich heen, al mist hij wel een eigen mens om zich heen. Als voeding krijgt hij Royal Canin S/O moderate (minder calorieën) brokjes aangevuld met af en toe een beetje zacht. Om extra drinken te stimuleren stond er thuis een drinkfontein, in het asiel moet hij het doen met meerder waterbakjes.

Voorheen woonde hij samen met een andere kat maar echt vriendschap was het niet. Er waren momenten redelijk gezelig samenzijn maar ruzie kwam ook voor. Eigenlijk kunnen we een lijstje maken met ‘niet’: liever niet bij soortgenoten, niet bij kinderen en hoewel officieel onbekend ook liever niet bij honden. Hoewel de gelegenheid aanwezig was, ging Marley niet naar buiten en vergeet het idee van een kattentuigje, dat vond hij echt not done. Hij heeft de neiging om voor hem belangrijke dingen en situaties te claimen. Zo kan het zijn dat hij dwars voor de deur gaat liggen of een ander hoekje bewaakt In het geval dat passeren echt noodzakelijk is of zelfs verplaatsen van de kat geven wij het advies niet optillen maar verleiden tot een andere locatie werkt goed. Voor dat verleiden kun je bijvoorbeeld een brokje van zijn eigen voer inzetten. Optillen gaat bij sommige mensen goed, bij anderen is het een heel slecht plan. Alles onder dwang vindt Marley moeilijk, aandacht en aaien vind hij heerlijk, hij zoekt dan ook zelf contact. Let op zijn lichaamstaal, een zwiepende staart, oren een beetje naar achter, het zijn allemaal tekenen dat zijn opwinding toeneemt en het wellicht tijd is om wat afstand te nemen en ruimte te geven aan elkaar. Klinkt het ingewikkeld? Geen zorg, we geven een korte cursus als extra service bij de kennismaking.

Heeft u een rustige woonomgeving en een groot hart voor katjes met wat meer persoonlijkheid op zoek naar een liefdevol thuis? Kom kennismaken; u bent welkom! Let op: we werken alleen op afspraak.