Nick (Lucy kitten 16346)

 

Ras: Europese korthaar
Geslacht: Kater
Geboortedatum: 25-05-2019
Gecastreerd ja
Kan met andere dieren: ja

Bijzonderheden:

Update 01-11-2019: gisteren is Lucy kitten 16346 gecastreerd en heeft de naam Nick gekregen.

Lucy kitten 16346 is een prachtig zwart katertje, geboortedatum: 25-05-2019. De naam Lucy verwijst naar moederpoes Lucy, een zorgzaam katje dat met 3 kittens, 2 katers en een poesje, in het asiel kwam. De kittens waren destijds een week of 7 toen ze in het asiel kwamen. Nog te jong om geplaatst te worden dus samen met mama gezellig in gastopvang. Een van de katjes was een beetje sipjes en tegen de tijd dat ze geënt mochten worden en het hele gezinnetje weer terug in het asiel kwam, moest worden geconstateerd dat de kittens een virus hadden opgelopen. Niet leuk maar goed behandelbaar. Tijdens het kuurtje antibiotica werd de ontlasting wat dun, niet helemaal ongebruikelijk, wel iets om in de gaten te houden. Bij nader onderzoek werd giardia vastgesteld, een darminfectie. Ook goed behandelbaar gelukkig. Inmiddels zijn alle kuurtjes verleden tijd, de ontlasting is om door een ringetje te halen zo netjes, niets staat een fijne plaatsing in de weg.

Hoewel mama Lucy gewoon een gezellig sociaal katje is, zijn de kittens wat minder in handen geweest tijdens de eerste levensweken. In gastopvang hebben ze echt veel bijgeleerd, maar ze blijven een beetje terughoudend en onzeker. Is de ruimte overzichtelijk, niet al te groot, dan laat hij zich wel aaien. In een grotere ruimte kiest hij vaak voor wat meer afstand nemen. Juist omdat er geen dwang en druk is opgelegd, is het vertrouwen toegenomen. Hij blijft dan ook gewoon liggen als de mensen langs hem heen lopen. Alleen oppakken is wat ingewikkeld. Heerlijk speels, natuurlijk samen met zijn broertje maar ook spelen met mensen is een geliefde bezigheid. Kent u zo’n hengeltje met daaraan een veertje of een muisje? Koop er gerust een stuk of 3, u doet hem er een groot plezier mee.

De omgang met andere katten is geen probleem. Natuurlijk heeft hij het heel gezellig met zijn broertje (zus is nog even niet plaatsbaar) maar de mannen hoeven niet samen geplaatst te worden, het mag natuurlijk wel. In het gastgezin waren ook kinderen aanwezig, 10 jaar en ouder. Na een moeizame start raakten de katjes ook aardig gewend aan de aanwezigheid van honden dus heeft u een hond, moet kunnen. Keurig kattenbakzindelijk en gewend aan Royal Canin kittenbrokjes.

Heeft u geduld en genoeg liefde om hem verder te begeleiden? Komt u kennismaken? U bent welkom!