Lenna: ach meiske toch

 

Ras: Europees korthaar
Geslacht: Poes
Geboortedatum: 01-06-2019
Gecastreerd ja
Kan met andere dieren: ja/zie info

Bijzonderheden:

Lenna is een prachtig cupers rood met wit katje, pardon poes inmiddels gecastreerd met geschatte geboortedatum: 01-06-2019. Het is een ‘overkanter’, gevangen op Texel waar ze waarschijnlijk al een tijdje aan het zwerven was. En toch, ooit heeft ze vast een thuis gekend. Het is geen wild katje buiten geboren, alleen verdwaald, bang en onzeker.

Contact met mensen vindt ze spannend. Met een rustige benadering mag je haar wel aaien, ze doet niet lelijk. Sterker nog ze gaat vaak gezellig eten, als afleidingstactiek?  Optillen vindt ze heel erg spannend, ze wil dan duidelijk weg uit de situatie maar opnieuw, ze doet niet lelijk. Inmiddels is ze aan het wennen in de open kattenkamer. De kans is groot dat ze straks met wat meer ruimte stevig aan verstoppertje spelen gaat doen. Uit ervaring weten we dat ook dat weer goed komt, met tijd en geduld.

De omgang met soortgenoten is geen probleem, kattentaal verstaat ze prima. Van haar voorgeschiedenis is niets bekend, dus of ze samen met een hond kan is een goede vraag. Een gezin met kleine kindjes is niet zo’n goede match, laat Lenna in haar eigen tempo maar ontdekken hoe leuk het leven als geliefd huisdier kan zijn. Keurig kattenbakzindelijk.

Heeft u een groot hart voor katjes die een beetje tijd nodig hebben? Kom kennismaken; u bent welkom! Let op: we werken alleen op afspraak.