Koos: ‘ik wil het leren’

 

Ras: Europees korthaar
Geslacht: Kater
Geboortedatum: 04-01-2019
Gecastreerd ja
Kan met andere dieren: zie info

Bijzonderheden:

Koos is een prachtige zwart witte kater, inmiddels gecastreerde kater, met geboortedatum: 04-01-2019. Op de foto’s staat hij nog in boze houding, want boos was hij! Hij vond het maar niets, een hokjesverblijf, al die onbekende mensen, blaffende honden. Zijn boosheid kwam voort uit onzekerheid maar ja, dat maakte hem niet minder indrukwekkend.

Heel langzaam leek hij een beetje te ontspannen, of eigenlijk alleen bij één van de vaste medewerkers, de andere mensen vond Koos eigenlijk alleen acceptabel om brokjes en zacht neer te zetten, de kattenbak te verschonen en op te hoepelen. Nu hij is gecastreerd en inmiddels meer ruimte heeft gekregen in de open kattenkamer leren we langzaam een heel andere Koos kennen.

In het contact met mensen is hij nog heel voorzichtig, een heel scala aan stress signalen laat hij zien. Toch komt hij wel voorzichtig naar je toe om kennis te maken, miauwt heel schattig en laat zich ook even aaien. Niet overdrijven, het moet vooral een ontspannen en prettige ervaring zijn, voor beide partijen. Koos heeft het buitenverblijf ontdekt en geniet van alle fijne ligplekjes en het zonnetje. Daarbij weet hij de kattenbak keurig te vinden.

Voor Koos zijn we op zoek naar een veilige omgeving waar hij mag herstellen van alle avonturen zonder dat er teveel druk op contact gelegd wordt en waarbij de signalen die hij geeft, herkend en gerespecteerd worden. Eenmaal gewend wil hij graag een rondje door de buurt. De omgang met andere katten is nog niet bekend, op dit moment heeft hij de hele kattenkamer voor zich alleen. Vermoedelijk wordt hij niet blij van een samenleving met honden.

Heeft u een warm hart voor Koos? Kom kennismaken; u bent welkom! Let op: we werken alleen op afspraak.