Kiri: ach meisje toch

 

Ras: Europees korthaar
Geslacht: Poes
Geboortedatum: 03-02-2022
Gecastreerd: ja
Kan met andere dieren: ja/zie info

Bijzonderheden:

Kiri is een mooi zwart wit katje, een poesje inmiddels gecastreerd met geschatte geboortedatum: 03-02-2022. De jongedame is met een vangkooi gevangen, haar kittens waren net daarvoor in opvang gekomen. Waar ze vandaan komt en wat ze wel of niet heeft meegemaakt, we hebben geen idee maar ergens is het vertrouwen in de mens beschadigt geraakt (of ze heeft nooit zoveel positiefs van mensen mogen ervaren)…

Het resultaat is dat Kiri je aankijkt met een woordeloos verzoek: of u niet zo dichtbij wilt komen want dat vindt ze eng. Nou ja woordeloos. Wel in de letterlijke zin van de betekenis maar ze doet er voor alle zekerheid hier en daar wat bromgeluiden bij en ze laat met lichaamstaal zien dat ze niet boos is maar bang. Dus dwingen we haar tot niets maar bieden rustig positieve ervaringen aan zodat ze in haar eigen tempo mag ontdekken dat er mensen zijn om te vertrouwen en wellicht haar hart open durft te stellen. Op welk termijn? Dat mag Kiri helemaal zelf besluiten. Het komt wel goed.

Het komt wel goed is natuurlijk binnen de context van alles wat geschreven is want bent u op zoek naar een schattig schootkatje, dan is Kiri niet direct de juiste keus. Zo eerlijk zijn we wel. Maar vindt u het prima als een katje tijd nodig heeft om veiligheid te ervaren onder het motto: als poes maar gelukkig is dan zou u weleens een match kunnen zijn. De omgang met honden is niet bekend. Een gezellig gezin met kleine kindjes is niet direct waar we aan denken voor dit katje. Keurig kattenbakzindelijk en gewend aan gewoon lekkere kattenbrokjes met dagelijks een beetje zacht. Een leven als voor altijd binnenpoes staat niet op haar wensenlijstje, heerlijk door de tuin struinen is meer haar ding (als ze gewend is).

Komt u om een hoekje kijken of Kiri de juiste match is? U bent welkom! We werken op afspraak.