Kenji: gaat u links, dan ga ik rechts

 

Ras: Europees korthaar
Geslacht: Kater
Geboortedatum: 15-05-2020
Gecastreerd ja
Kan met andere dieren: ja/zie info

Bijzonderheden:

Kenji is een knappe cypers witte kater, inmiddels gecastreerd en met geschatte geboortedatum: 15-05-202o. Samen met zijn broertje en zusje werden de katjes al een tijdje gespot en in de gaten gehouden. Overigens ook netjes gevoerd. Met de vangkooi gevangen. De katjes hebben dus wel mensen gezien, alleen van een afstandje en voornamelijk als voerverstrekkers. Geen persoonlijk contact en dus ook niet aaien en knuffelen.

In het asiel waar het sowieso al spannend is zien we Kenji met grote ogen alles in de gaten houden. Hij schat zijn kansen in, wil je dichterbij komen, dan trekt hij zich terug. Wil je links schoonmaken, dan gaat hij wel rechts zitten. En toch, met een beetje geduld en zachtjes praten zien we hem een beetje ontspannen en ook knipogen. Met de enting heeft hij zich netjes gedragen. Tuurlijk vond hij het heel erg spannend. Hij liet het maar gebeuren en hoopte dat hij alles zou overleven.

Het 3 tal hoeft zeker niet samen geplaatst te worden maar de aanwezigheid van een ander katje in huis is wel wenselijk. Kattentaal verstaat Kenji namelijk, de omgang met mensen vraagt nog een beetje oefening. In de omgeving waar ze gevonden zijn kwamen ook wel honden voorbij, veilige afstand houden want je weet nooit of zo’n blafvoeter vriendelijk is of niet. Hij kent het gebruik van de kattenbak.

Heeft u een warm hart voor onzekere katjes en alle geduld en liefde in huis? Een schootkatje is naar alle waarschijnlijkheid een brug te ver maar stapjes vooruit gaat zeker lukken. Komt u kennismaken? U bent welkom. Let op: we werken alleen op afspraak.