Kelsey: mooi op afstand

 

Ras: Europees korthaar
Geslacht: Poes
Geboortedatum: 15-05-2020
Gecastreerd ja
Kan met andere dieren: ja/zie info

Bijzonderheden:

Kelsey is een mooi cypers wit poesje, inmiddels gecastreerd, met geschatte geboortedatum: 15-05-202o. Samen met haar broertjes werden de katjes al een tijdje gespot en in de gaten gehouden. Overigens ook netjes gevoerd. Met de vangkooi gevangen. De katjes hebben dus wel mensen gezien, alleen van een afstandje en voornamelijk als voerverstrekkers. Geen persoonlijk contact en dus ook niet aaien en knuffelen.

In het asiel waar het sowieso al spannend is, zien we Kelsey op gepaste afstand blijven. De dagelijkse routine werd minder eng en de serveerronde van lekkere hapjes werd positief ontvangen maar dat was het wel zo’n beetje. Up close en persoonlijk contact ontwijkt ze bij voorkeur.  Het enten en chippen bij de dierenarts is gelukt dankzij een handige medewerker en het feit dat Kelsey het over zich heen liet lopen met de gedachte dat ze het vast ging overleven. En dat is natuurlijk ook goed gekomen. In de open kattenkamer verschuilt ze zich, bij voorkeur in de grote struik in de buitenren. Contact maken is een beetje ingewikkelder maar dat heeft tijd nodig. Een grote knuffel schootkat, dat is waarschijnlijk een brug te ver maar wie weet, we laten ons graag verrassen.

Het 3 tal hoeft zeker niet samen geplaatst te worden maar de aanwezigheid van een ander katje in huis is wel wenselijk. Ook voor Kelsey is de omgang met soortgenoten prima op orde, alleen de omgang met mensen vraagt nog een beetje oefening. In de omgeving waar de katjes gevonden zijn kwamen ook wel honden voorbij, veilige afstand houden want je weet nooit of zo’n blafvoeter vriendelijk is of niet. Ze kent het gebruik van de kattenbak.

Heeft u een warm hart voor onzekere katjes en alle geduld en liefde in huis? Kom kennismaken, u bent welkom. Let op: we werken alleen op afspraak.