Karel: wel of niet samen

 

Ras: Europees korthaar
Geslacht: Kater
Geboortedatum: 19-04-2015
Gecastreerd ja
Kan met andere dieren: ja/zie info

Bijzonderheden:

Karel is een knapperd, een grijs witte kater, gecastreerd en met geboortedatum: 19-04-2015. Samen met zijn zus Katrien in het asiel gekomen wegens privé omstandigheden van hun baasjes. Hoewel de informatie meldt dat de katten niets samen hebben, geen ruzie maar ook geen vriendschappelijke band en dus best apart geplaatst kunnen worden, zien we in spannende situaties zoals het asiel dat de katten toch wel steun bij elkaar zoeken. Het betekent dat we open staan voor beide opties, samen plaatsen, helemaal leuk! Apart van elkaar, het is bespreekbaar.

De katjes zijn bang in huis gekomen en eigenlijk is dat zo gebleven. Naar alle waarschijnlijkheid een stukje socialisatie gemist. Dat betekent niet dat ze niet aan nieuwe mensen kunnen wennen, alleen heeft het tijd nodig, tijd, geduld en liefde. Karel is nog een beetje terughoudender dan Katrien. Bij visite, onbekende mensen in huis is hij de eerste die met stille trom onvindbaar is. Net zolang tot de kust weer veilig is, dan laat hij zich voorzichtig weer zien.

De katjes zijn een rustig huishouden gewend, dus zonder honden en kinderen. Ook zijn ze niet bekend met andere katten. In de open kattenkamer zijn ze al gezien in gezelschap van ook niet zo dappere Amy, kwestie van herkenning? In een rustige woonomgeving is het fijn om naar buiten te mogen, Karel gebruikt bij voorkeur niet de kattenbak hoewel hij zich in het asiel moeiteloos aanpast en keurig zindelijk is. Zijn gewend aan Royal Canin Fit 32 brokjes, of ze andere merken ook lekker vinden moeten we nog gaan ontdekken. De dagelijkse hoeveelheid zacht gaat smullend naar binnen (als iedereen weg is).

Heeft u een warm hart voor angsthaasjes en de ideale leefomstandigheden? Kom kennismaken, u bent welkom! We werken alleen op afspraak.