Joy: mag hij uw vreugde zijn?

 

Ras: Europees korthaar
Geslacht: Kater
Geboortedatum: 01-01-2008
Gecastreerd ja
Kan met andere dieren: zie info

Bijzonderheden:

Joy is een knappe grijs witte kater, gecastreerd, met geboortedatum: 01-01-2008. In het asiel gekomen wegens verhuizing van zijn baasjes naar een locatie waar huisdieren niet welkom zijn. Verdrietig maar soms heb je niet zoveel keus.

Op 3 jarige leeftijd is Joy behoorlijk ziek geweest, met medicatie en nierdieet is hij weer helemaal hersteld. Wel het advies gekregen om het nierdieet door te blijven geven en dat hebben zijn baasjes dan ook netjes gedaan (Renal van Royal Canin zowel brokjes als zacht).

Gewend om naar buiten te mogen en sinds kort in het bezit van de rijke kennis van de werking van een kattenluikje. Helemaal zelf ontdekt dat het niet zo spannend is als het lijkt en behoorlijk veel voordelen biedt. Joy is helemaal trots op zichzelf.

Andere katten ziet Joy eigenlijk niet zo zitten, op eigen terrein worden soortgenoten ferm weggejaagd. Momenteel is hij aan het wennen in de open kattenkamer en daar heeft hij gelijk duidelijk gemaakt dat hij, de enige echte Joy aanwezig is. Je zag de andere katten bijna de schouders ophalen, prima hoor, van ons mag je erbij. Waarop Joy bij de deur ging hangen om zijn kansen te nemen om weg te glippen als hij de mogelijkheid zou krijgen. Helaas voor hem hebben we een ruime ervaring dus lukt het prima om in het vertrek te komen of weg te gaan zonder dat Joy ook op de gang loopt. Hij heeft een tijdje in huis gewoond met een hond. Dat ging op zichzelf wel goed in de zin dat Joy afstand afstand hield door af en toe een waarschuwend blazen in te zetten waar de hond keurig naar luisterde. Cats make the rules.

Het is een open en gezellig katje voor mensen. Geen kinderen gewend. Joy is duidelijk aanwezig, wil graag aandacht. Daarbij heeft hij wel graag alle 4 de pootjes op de grond, opgetild worden is niet zijn hobby. Neemt u de tijd voor een goed boek of interessante film? Hij komt graag bij je zitten op de bank. Niet op schoot, dat vindt hij een beetje overdreven.

Laat u verleiden en kom kennismaken; u bent welkom! We werken alleen op afspraak.