Jovi: lief boefje met overlevingskracht

 

Ras: Europees korthaar
Geslacht: Kater
Geboortedatum: 10-05-2019
Gecastreerd ja
Kan met andere dieren: ja/zie info

Bijzonderheden:

UPDATE 18 maart 2020: soms gaat het niet zoals je het graag zou willen. Jovi heeft op dit moment medische zorg nodig en kan dus niet geplaatst worden. Wel is hij gewoon gezellig bij het gastgezin waar hij de boef kan uithangen. Er is een serieuze reactie, alleen de kennismaking moet dus nog even uitgesteld worden.

Jovi is een prachtige pastelrood met wit katertje, inmiddels ex-kater of te wel gecastreerd, met geboortedatum: 10-05-2019. De vaste volgers kennen hem ongetwijfeld en heel veel mensen hebben geholpen om zijn redding te betalen! Het katje werd namelijk aangereden gevonden en naar de dierenarts gebracht. Zijn tong bleek gescheurd (is gehecht en goed genezen) en o schrik, bekken op 2 plaatsen gebroken, achterpootje op 3 plaatsen gebroken. Grote zorg of hij wel kon plassen en of er voldoende reflex zou zijn in het gebroken achterpootje. Na een paar spannende dagen kwam het verlossende woord: hij kon plassen en hij mag geopereerd worden. Dat laatste was een schrikmomentje qua kosten. Opereren was specialistisch werk, daarvoor moest het katje naar Medisch Centrum voor Dieren in Amsterdam en de rekening zou tussen de 3 en 5 duizend euro gaan bedragen. Oeps. Het alternatief, als je het een alternatief kunt noemen, was euthanasie, bij een jong lief katertje met nog een heel leven voor zich…. U begrijpt, zover is het niet gekomen. Dankzij de geweldige en hartverwarmende inzet van heel veel dierenvrienden was in no-time het bedrag bijeen en kon Jovi naar Amsterdam. De operatie is goed gegaan en hij mocht in gastopvang bij één van de dierverzorgers gezellig thuis. We zijn nu ruim 3 maanden verder en hoera, hij mag geplaatst worden!!

Van het gastgezin is de volgende informatie ontvangen: het is een lief, ondernemend, druk manneke, geheel passend bij zijn leeftijd. Stil zitten is niet zijn grote hobby. Als hij de kans krijgt gaat hij graag creatief aan de gang met uw eetkamerstoelen of vooruit, hij is niet kieskeurig, uw bank. Voldoende passende krabgelegenheid is dus belangrijk. Jovi eet als een bouwvakker, bij voorkeur van het merk Royal Canin. Hij vindt het heerlijk om bij je te kroelen, optillen geen probleem, maar niet te lang want spelen en rennen is toch wel leuker. Het boefje is heel nieuwsgierig naar de grote buitenwereld maar gezien zijn historie is naar buiten geen optie. Mocht hij nogmaals in contact komen met iets stevigs zoals een auto, dan gaat het echt niet goed komen. Een veilige kattenren is natuurlijk een prima alternatief. Opvallend dat hij niet helemaal naar boven klimt in de krabpaal. Hij blijft een beetje op vensterbank hoogte. Waarom is niet duidelijk. De slimmerd luistert goed als je nee zegt en gaat netjes zitten voor een snoepje. Dat komt door zijn grote voorbeeld van één van de eigen katten van het gastgezin, hij volgt hem in alles. Met stoeien gaat Jovi soms iets te hard door de bocht, grens opzoeken heet dat, hij moet nog een beetje leren om op tijd af te remmen. Het gebruik van de kattenbak is hem goed bekend.

Hoewel hij medisch is goed gekeurd moet er een jaar na dato (dus december 202o) een controle röntgenfoto gemaakt worden in Amsterdam. Een nieuwe eigenaar moet daartoe de mogelijkheid en bereidheid hebben.

We verwachten veel belangstelling voor Jovi, we zien uw reacties graag tegemoet maar vragen tegelijkertijd begrip voor eventueel een teleurstelling. Kom kennismaken, vanwege de coronaproblematiek bent u alleen op afspraak welkom!