Jol kitten 16478

 

Ras: Europese korthaar
Geslacht: Poes
Geboortedatum: 26-07-2019
Gecastreerd nee zie plaatsingsvoorwaarden kittens
Kan met andere dieren: ja

Bijzonderheden:

Jol kitten 16478 is een prachtig roodcypers wit poesje met geboortedatum: 26-07-2019. Samen met haar broertjes in het asiel gekomen, oorspronkelijk van een boerderij en een beetje onwennig ten opzichte van mensen. Vanwege haar broertje met een ontstoken oogje, de voorbode van een stevige verkoudheid, hebben alle kittens een kuurtje antibiotica gehad. Een paar weken geleden zijn de eerste 2 kittens geplaatst. Dit katje mocht samen met haar broertje in gastopvang, gezellig ‘werken’ aan sociale vaardigheden en het huiselijk leven.

De verkoudheid is genezen. Soms heeft ze een beetje last van een geïrriteerd oogje te herkennen aan ‘schattig knipogen’, eenvoudig te verhelpen door dagelijks te zalven. In principe mag ze met een tubetje oogzalf geplaatst worden. Een andere bijzonderheid werd geconstateerd met de enting; ze heeft een ‘zingend hartje’ en nee, we nemen u niet in het ootje. Het is een term voor een vorm van hartruisje. Mogelijk verdwijnt het voor 6 maanden leeftijd, het kan ook zijn dat het blijvend is maar dat het katje er geen last van heeft, of dat op termijn medicatie noodzakelijk is. De dierenarts kon er geen voorspelling aan binden, koffiedik kijken dus. In het gastgezin heeft ze de naam Liz gekregen als verwijzing naar Elizabeth, eveneens van de Pirates of the Caribbean! In het computersysteem staat ze vermeld als Jol kitten 16478, vanzelfsprekend mag u zelf een leuke naam verzinnen.

Naast het rennen, vliegen, vallen en opstaan vindt ze het ook fijn om geknuffeld te worden, soms komt ze zelf een aaitje halen. Het is een boefje, het spreekwoord luidt niet voor niets ‘rooien en valen zijn donderstralen’. Hoe klein ze ook is, met een flinke sprong belandt ze zomaar op het aanrecht, u bent gewaarschuwd. Het leven is voornamelijk spelen. En eten, Royal Canin kittenbrokjes met 2x daags een beetje zacht voor het betere smulwerk. Kattenbakzindelijk, niets op aan te merken. In het gastgezin was een hondje aanwezig en ook een eigen volwassen kat. Samen plaatsen met Jack/Jol kitten 16479 zou heel gezellig zijn, het is geen harde voorwaarde.

Heeft u voldoende tijd, aandacht en liefdevolle zorg? Kom kennismaken; u bent welkom! N.B. het kan verstandig zijn om een afspraak te maken om teleurstelling te voorkomen.