Joenie: met eten wil ik graag alleen zijn

 

Ras: Europees korthaar
Geslacht: Poes
Geboortedatum: 04-06-2015
Gecastreerd ja
Kan met andere dieren: zie info

Bijzonderheden:

Joenie is een prachtig blauw cypers met witte poes, vanzelfsprekend gecastreerd en met geboortedatum: 04-06-2015. Als u nu denkt: ik heb dit katje eerder voorbij zien komen, dan heeft u helemaal gelijk. Ze is namelijk terug gekomen in het asiel vanwege een slechte match met de andere katten in huis. Ontzettend verdrietig maar wel een keus in het belang van dierenwelzijn.

Laten we bij het begin beginnen. In eerste instantie is Joenie in het asiel gekomen wegens persoonlijke omstandigheden van de eigenaar; het katje bleek zwanger te zijn. In het gastgezin is ze bevallen van een stel prachtige kittens maar de bevalling zelf was geen gemakkelijke opdracht. Het werd een keizersnede, daarbij is Joenie gelijk ‘geholpen’. Het was nog even spannend of ze wel voor de kittens zou  zorgen, voldoende melk zou hebben, maar dat is gelukkig allemaal goed gegaan. De kittens zijn geplaatst en ook Joenie vond na verloop van tijd haar warme mandje zo leek het.

Het is een katje dat nieuwe mensen eng vindt, in principe zich terug trekt maar als ze zich heel erg klem gezet voelt ook wel kan uithalen. Een katje dat geduld nodig heeft om zich thuis te voelen, om langzaam in kleine stapjes wat meer toegankelijk te worden. Een gezin met kleine kindjes is geen goede optie. Andere katten hoeft geen probleem, alleen rond voertijd slaat de opwinding toe. Bij Joenie uit zich dat door hevig miauwen en druk doen. Toch waren de andere katten ook buiten etenstijd door haar aanwezigheid geïntimideerd, ze waren duidelijk anders dan voor Joenie’s komst. Dat deze match geen succes was wil niet zeggen dat een andere match ook een slechte plan is. Katten hebben ieder een eigen persoonlijkheid, vaak gaat het goed en soms helaas niet.

Ze is keurig kattenbakzindelijk. Uit de informatie van de eerste eigenaar kwam naar voren dat Joenie graag buiten was. Bij deze plaatsing vond Joenie het wel leuk om naar buiten te kijken maar daar hield de actie ook bij op, ze heeft geen stap buitenshuis gezet. Ach wat is ze mooi geworden, helemaal hersteld van de zware periode van mama-zijn en alles wat daarvoor nodig is. De foto in de bench is dan ook een oude foto. Wie geeft dit katje een herkansing? Kom kennismaken; u bent welkom!