Jip kitten 16734

 

Ras: Europees korthaar
Geslacht: Poes
Geboortedatum: 15-04-2020
Gecastreerd nee zie plaatsingsvoorwaarden kittens
Kan met andere dieren: ja/zie info

Bijzonderheden:

Jip kitten 16734 is een prachtig cypers rood wit poesje met geboortedatum: 15-04-2020. Helaas is het niet gelukt om mamapoes ook te vangen maar 3 kittens zijn veilig opgegroeid in het gastgezin waar ze genoten hebben van alle goede zorg en aandacht, talloze flesjes kittenmelk en later alle lekkere hapjes die nu eenmaal bij het groter groeien horen.

Het is een ondernemend katje, dat hoort natuurlijk ook zo op die leeftijd maar Jip heeft al uitgeprobeerd hoe leuk het is om boven in de gordijnen te zitten (gaaf uitzicht zo hoog!)  Mensenbenen ziet ze zo ongeveer als gelijkwaardig aan gordijnen, gewoon omhoog klimmen, zeker als de mens lekkere hapjes aan het klaarmaken is in de keuken of als je aandacht wilt. En nee, dit gedrag corrigeer je niet met harde hand, je probeert het te voorkomen en anders zet je rustig het katje weer op de grond en zorg je ervoor dat het beneden nog veel leuker is dan boven.

Als kattenbak is Jip een open bak gewend, met ruimte om lekker te graven en graag op een makkelijk te vinden locatie. De overgang met kittenmelk naar kittenbrokjes was best een beetje ingewikkeld, kittenmelk rook zo lekker naar mama en was veel makkelijker (volgens Jip) dan het ingewikkelde kauwwerk van brokjes. Geen probleem, ieder katje ontwikkelt zich in eigen tempo en het is helemaal goed gekomen, geen melk meer, gewoon stoer brokjes en zacht.

Allerschattigst is dat Jip bij het eten, als het buikje bijna vol is, zachtjes gaat spinnen, helemaal rondom tevreden. In het gastgezin was een hond aanwezig. Dat vonden ze in het begin best spannend, daarna werd de mening gedeeld ‘niet interessant, gewoon negeren’. Een prima tactiek. Heeft u voldoende tijd en aandacht om dit leuke jonge boefje naar volwassenheid te begeleiden en een leven lang lief te hebben? Kom kennismaken; u bent welkom. Let op: we werken alleen op afspraak. Niet via facebook reageren. U kunt contact opnemen met het asiel via 0223-631447 of info@schuthok.nl.