Jerry: gezellig samen met Franky?

Ras: Europese korthaar
Geslacht: Kater
Geboortedatum: 22-02-2019
Gecastreerd ja
Kan met andere dieren: ja

Bijzonderheden:

Update 20-09-2019: Franky en Jerry zijn een beetje gevoelig. Als we het proberen met gewone brokjes, is de ontlasting gelijk wat minder vormvast. Beetje jammer. Het goede nieuws is dat ze het prima doen op Intestinal brokjes van Royal Canin.

Jerry is een prachtig zwart wit katertje, inmiddels gecastreerd en met geschatte geboortedatum: 22-02-2019. Een poosje geleden kregen we 3 iets oudere kittens binnen, onzeker en bang. De katjes kwamen uit een grotere groep katten en kenden hun vaste verzorger maar nieuwe mensen in alle soorten en maten, dat moesten ze nog bijleren. Gelukkig hebben we mensen die hun hart en huis tijdelijk openstellen om een stukje van de begeleiding op zich te nemen. Nadeel was dat de katjes een beetje ouder waren dan ieniemienie-kittens, een stukje socialisatie hebben ze dus simpelweg gemist. En toch, elk katje is ook weer verschillend.

Jerry is een good looking kater en hij vindt alles bijzonder interessant, is nieuwsgierig genoeg. Alleen aaien, knuffelen, laat staan op schoot zitten, pfff, dat ziet hij allemaal (nog) niet zitten hoor. Met een rustige opbouw en een goede dag mag je hem voorzichtig aaien maar ho, dat is ook wel geweldig, als u het maar weet. Liever gaat hij gewoon zijn eigen gang, heerlijk om naar te kijken en stapje voor stapje meer vertrouwen te zien groeien. Juist omdat het gastgezin hem veiligheid bood, konden ze langs hem heenlopen zonder dat hij in de stress een veilig onderkomen zocht. Hij bleef gewoon liggen, hield de mensen wel in de gaten maar dat mag. De aanwezigheid van de honden, ach daar was hij aan gewend geraakt. Ook bij hem gaat de liefde deels door de maag want als er werd gekookt was hij er als de kippen bij. Je weet immers nooit wanneer je een lekker hapje kunt scoren. Van die eigenschap is handig gebruik gemaakt door te leren dat op de grond tikken een gevuld voerbakje betekent en dan kwam ook Jerry braaf de bench weer in, knap hé? Keurig kattenbakzindelijk, wel zo prettig.

In de tijd in het asiel woont hij samen met Franky, een katje uit dezelfde situatie. Of het serieus broertjes zijn of kittens uit een verschillend nestje, dat is niet helemaal duidelijk. Wel kunnen de mannen het prima met elkaar vinden. We hopen dan ook de katjes samen te plaatsen. Het is geen strenge voorwaarde, heeft u al een katje en bent u op zoek naar een goede match, ook dan bent u welkom. Maar wat zou het leuk zijn als ze samen mogen blijven…

Helemaal enthousiast geworden? Kom kennismaken; u bent welkom!