Jaëlla: het was een lange weg

 

Ras: Europees korthaar
Geslacht: Poes
Geboortedatum: 25-09-2013
Gecastreerd ja
Kan met andere dieren: ja/zie info

Bijzonderheden:

Jaëlla is een mooi zwart katje, een gecastreerd poesje met geschatte geboortedatum: 25-09-2013. Bang werd ze gevonden, om medelijden mee te krijgen. Later bleek ze bevallen van een aantal kittens, echter door alle stress en te lang gescheiden zijn was acceptatie geen optie meer. De kittens zijn met de fles grootgebracht en Jaëlla mocht in haar eigen tempo bijkomen en herstellen.

Na de castratie deed Jaëlla letterlijk en figuurlijk een stapje terug. Was ze net een beetje begonnen met iets meer vertrouwen, nu was ze weer angstig en ontwijkend. Het herstel ging moeizaam en met een kuurtje antibiotica werd de goede weg ingeslagen. Inmiddels is ze helemaal hersteld, qua gezondheid. In gedrag is ze nog terughoudend, nieuwe mensen ontmoeten vindt ze gewoon erg spannend. En toch, met een rustige kennismaking komt ze wel zeker contact maken en de eerste kopjes zijn al gesignaleerd! Komt wel goed met Jaëlla.

Ze is gewend om met meerdere katten bij de vinder te ontbijten, te lunchen en te dineren dus mocht u al een katje hebben, dan is dat geen probleem. De omgang met honden is niet bekend. Jaëlla is op zoek naar een niet al te drukke woonomgeving waar ze vooral de tijd krijgt om te wennen en er geen torenhoge verwachtingen zijn. De toekomst ligt open, alleen wel op haar tempo. Ze kent het gebruik van de kattenbak. Als ze goed gewend is en zich helemaal thuis voelt zal een rondje naar buiten zeker worden gewaardeerd.

Komt u kennismaken? U bent welkom! Let op: we werken alleen op afspraak.