Hunkie: rust geeft vertrouwen

 

Ras: Europees korthaar
Geslacht: Kater
Geboortedatum: 04-11-2015
Gecastreerd: ja
Kan met andere dieren: zie info

Bijzonderheden:

UPDATE: we merkten dat Hunkie wat moeite had met springen. Tijd voor een poosje pijnstilling en dat hielp. Controle bij de dierenarts bevestigde de bevindingen: Hunkie heeft een lichte kromming in de rug waardoor pijnstilling een goede keus is. Momenteel gebruiken we Meloxidyl, in de toekomst wordt Onsior geadviseerd om maag-darmproblemen te voorkomen.

Hunkie is een knappe cypers gemarmerde kater, natuurlijk keurig gecastreerd en met geboortedatum: 04-11-2015. Stress kan rare dingen doen, dat is met mensen zo en bij dieren niet anders. Nu zijn katten in het algemeen gevoelige dieren, Hunkie is net dat beetje extra. In zijn beleving werd alles ruw verstoord door de geboorte van een kindje, voor de papa en mama was de gezinsuitbreiding ongetwijfeld zeer gewenst.

De stress werd geuit door plasgedrag. Nu is plassen altijd goed, alleen dan wel graag op de kattenbak en niet op andere items in huis. De eerste stap met dit soort klachten is altijd een bezoekje bij de dierenarts en dat is dan ook veelvuldig gedaan. Met blaasdieetvoer is de urine medisch gezien in topconditie. Alternatieve hulpmiddelen hadden helaas geen effect. Een korte periode is gewone brok gebruikt maar binnen no-time waren de blaasklachten weer terug dus is het serieus heel belangrijk dat hij voor zijn leven geen andere voeding krijgt! (alleen S/O van Royal Canin)

Na al die tijd van proberen om tot een oplossing te komen was helaas de verdrietige conclusie dat de situatie niet oplosbaar was en herplaatsing de enige optie. Soms is liefde loslaten. Als niet zo dappere dodo is een nieuw thuis met andere katten geen goed idee. Ervaringen uit het verleden leren dat Hunkie dan helemaal de weg naar de kattenbak kwijt raakt. Ook de aanwezigheid van een hond in huis doet zijn stressniveau stijgen tot ongekende hoogte. Over de aanwezigheid van kinderen hoeven we niet meer uit te weiden, dat is duidelijk een no-go. In de ideale situatie gebruikt hij de kattenbak wel, er mag zelfs zo’n kap overheen zitten.

Het woeste buitenleven laat hij graag aan zich voorbij gaan. De tuin, al dan niet veilig afgeschermd is hem spannend genoeg. Oh en timmer het kattenluikje ook gerust weer dicht, Hunkie doet het gewoon met u als deurpersoneel, veel gezelliger. Want gezellig is hij zeker wel. Hij houdt van aaien en je ziet hem dan echt genieten. Het is geen heel actieve kat maar eigenlijk altijd in de juiste stemming voor op schoot een avondje tv kijken of vooruit, een goed boek lezen. Woont u alleen of hooguit samen en bent u op zoek naar een lieve gezellige kater waarbij dieetvoer geen probleem is? Kom kennismaken, u bent welkom! We werken op afspraak.