Hope: ‘kunt u mij op waarde schatten?’

 

Ras: Noorse Boskat
Geslacht: Kater
Geboortedatum: 17-03-2011
Gecastreerd ja
Kan met andere dieren: ja/zie info

Bijzonderheden:

Hope is een knappe Noorse Boskat, cypers wit, een gecastreerde kater met geboortedatum: 17-03-2011. Samen met Micha en Spiedee, 2 huisgenootkatjes, in eerste instantie in pension gekomen. Na een aantal maanden moest de verdrietige conclusie worden getrokken dat herplaatsing in het belang van de dieren een betere keuze was en met pijn in het hart is er afstand van gedaan. De katten hoeven niet samen geplaatst te worden.

De opmerking ‘kunt u mij op waarde schatten?’ heeft niets met geldelijke waarde te maken maar hangt nauw samen met het karakter van Hope. U ziet het wellicht al aan de foto’s, dit is een kat met karakter en dat moet je kunnen waarderen. Hij bepaalt of u vrienden wordt of niet, en als het antwoord nee is durft hij ook best een lel uit te delen. Maar geef hem de ruimte om zichzelf te zijn en u zult zien dat respect gewaardeerd wordt en gezelligheid retour komt. Hope kan namelijk ook heel vriendelijk zijn en met een nieuwsgierig hoofd je volgen in alle bezigheden. Hoewel hij heeft samengewoond met 2 katten, is hij niet direct vriendelijk tegen de andere katten in de kattenkamer. Hij zou ook prima gelukkig zijn samen met zijn mens(en) zonder soortgenoten. Oppakken en kammen vindt hij aantasting van zijn persoonlijke levenssfeer, ook dat laat hij onmiskenbaar merken…

De knapperd is een klein hondje in huis gewend, al zal een nieuwe combinatie vast aan elkaar moeten wennen. De omgang met kinderen is slechts bekend van visitebezoek, ook hier is wederzijds respect heel belangrijk. Keurig zindelijk, hij kent het gebruik van de kattenbak.

Klinkt het als een gouden match en de kat van uw dromen? Kom kennismaken; u bent welkom!