Helene en Zira: moeder en dochter blijven samen

 

Ras: Europees korthaar
Geslacht: Poezen
Geboortedatum: 01-02-2010 en 15-04-2012
Gecastreerd ja
Kan met andere dieren: ja

Bijzonderheden:

Helene is een crème grijs bijzonder poesje, het zou een Scottisch Straight zijn maar omdat ons computersysteem dat niet herkent staat op haar kennelkaartje toch Scottisch Fold, snapt u het nog? Het is een poesje, gecastreerd, met geboortedatum 01-02-2010. Zira is haar dochter, een grijs beige gecastreerd poesje met geboortedatum: 15-04-2012. De reden van hun komst is moeilijke omstandigheden van de eigenaar waardoor de zorg van de dieren niet meer gerealiseerd kon worden. Echt een verdrietige keus.

De dames zijn duidelijk aan elkaar gehecht en willen dus samen naar een warm mandje verhuizen. Lief, gezellig, knuffelig, sorry we kunnen het niet leuker maken. Zowel Helene als Zira zijn wel gesteld op zorg en aandacht. Zira heeft soms moeite met eten, technisch zijn er geen problemen maar dan heeft ze een slechte dag kennelijk. Momenteel gebruiken we ID brokjes (Intestinal van Royal Canin) in combinatie met een beetje zacht (Gourmet is favoriet) en dat gaat erg goed. Andere katten zijn geen probleem, al zie je ze voornamelijk samen.

In het verleden hebben ze samengewoond met een klein hondje en dat ging goed. Visite met kinderen was ook geen probleem. Een plaatsing in een druk gezin met kleine kindjes lijkt ons een minder goede match, iets ouder en met begeleiding van ouders is prima bespreekbaar. Het zijn wel echte binnenkatten, zijn niet aan het buitenleven gewend en dat vinden ze ook prima. Als u zorgt voor een leuke krabpaal, voldoende speeltjes en wellicht een veilig afgeschermd balkon voor mooie dagen zijn Helene en Zira helemaal tevreden.

Helene bleek bij medisch onderzoek een mamatumortje te hebben hetgeen operatief is verwijderd. Ook is voor alle zekerheid een röntgenfoto gemaakt vanwege een wat typisch loopje. Daaruit bleek dat ze last heeft van haar heupjes. Links een ondiepe heupkom en rechts arthrose. Geen reden voor medicatie, mogelijk in de toekomst wel noodzakelijk. Een toevoeging zoals bijvoorbeeld glucosemide is nog niet actief uitgeprobeerd maar zou een mogelijkheid kunnen zijn. Of bijvoorbeeld JD brokjes. Voor nu zijn we blij dat we iets hebben gevonden wat smakelijk geconsumeerd wordt, iets met prioriteiten stellen. Eenmaal goed gewend in een nieuwe omgeving is het zeker de moeite waard.

Bent u een lief zorgzaam baasje? Kom kennismaken; u bent welkom! Alleen op afspraak!!