Gorby: hoe zullen we hem noemen?

 

Ras: Europees korthaar
Geslacht: Kater
Geboortedatum: 06-05-2010
Gecastreerd ja
Kan met andere dieren: ja/zie info

Bijzonderheden:

Gorby is een knappe cypers gemarmerd met witte kater, gecastreerd en met geschatte geboortedatum: 06-05-2010. Spreek je zijn naam nu uit met een ‘g’ of met ‘c’ dat klinkt als een ‘k’? Ach Gorby zelf vindt het ellemaal prima, als u maar lief voor hem bent.

Als zwerf kwam hij in het asiel, mager en best wel van alles onder de indruk. Hij kreeg alle tijd om bij te komen, een beetje aansterken en wat meer vertrouwen opbouwen. Dat hij lief was wisten we al snel, hij moest het alleen nog een beetje leren durven. Inmiddels is hij zover dat geen verstoppertje meer speelt en gewoon lekker in zijn mandje ligt waar hij het heel gezellig vindt als iemand bij hem op bezoek komt voor een knuffeltje. In een nieuwe woonomgeving zal Gorby naar verwachting een beetje tijd nodig hebben om te wennen.

Het is een kat van groot postuur, niet dik, nog lang niet dik maar hoog op de pootjes. Zijn achterpootjes hebben een wat afwijkende stand, licht doorgezakt, waarschijnlijk aangeboren. Op zich geen probleem, het maakt hem alleen wat meer gevoelig voor arthrose. Nee, nog geen medicatie noodzakelijk, mogelijk wel in de toekomst. Goede voeding kan belangrijk zijn in de ondersteuning van de spiertjes en gewrichten.

Zoals gezegd is het een lieverd. Bedaard komt hij overeind en denkt: ‘kom maar op met alle aaitjes’. En mocht je het vergeten dan geeft hij wel een kopje zodat je volledig geautomatiseerd doorgaat met aaien. De kattenkamer vindt hij geen probleem om te delen met een soortgenoot. Van zijn voorgeschiedenis is niets bekend dus of hij samen met honden kan is een goede vraag. Een omgeving met oudere kinderen zou een goede match kunnen zijn, een volwassen omgeving mag natuurlijk ook. Een rondje door de buurt is met mooi weer een leuke onderneming, met minder mooi weer blijft hij lekker om huis. Dat warme mandje bij de kachel kun je maar beter niet te lang alleen laten vindt Gorby. Keurig kattenbak zindelijk.

Bent u verliefd en wilt u graag kennismaken? U bent welkom! Let op: we werken alleen op afspraak.