Franky: gezellig samen met Jerry?

Ras: Europese korthaar
Geslacht: Kater
Geboortedatum: 22-02-2019
Gecastreerd ja
Kan met andere dieren: ja

Bijzonderheden:

Update 20-09-2019: Franky en Jerry zijn een beetje gevoelig. Als we het proberen met gewone brokjes, is de ontlasting gelijk wat minder vormvast. Beetje jammer. Het goede nieuws is dat ze het prima doen op Intestinal brokjes van Royal Canin.

Franky is een prachtig bruincypers met wit katertje, inmiddels gecastreerd en met geschatte geboortedatum: 22-02-2019. Een poosje geleden kregen we 3 iets oudere kittens binnen, onzeker en bang. De katjes kwamen uit een grotere groep katten en kenden hun vaste verzorger maar nieuwe mensen in alle soorten en maten, dat moesten ze nog bijleren. Gelukkig hebben we mensen die hun hart en huis tijdelijk openstellen om een stukje van de begeleiding op zich te nemen. Nadeel was dat de katjes een beetje ouder waren dan ieniemienie-kittens, een stukje socialisatie hebben ze dus simpelweg gemist. En toch, elk katje is ook weer verschillend. Franky is een poosje later gevangen maar komt uit dezelfde situatie. Of het serieus broertjes zijn of kittens uit een verschillend nestje, dat is niet helemaal duidelijk. Wel kunnen de mannen het prima met elkaar vinden. We hopen dan ook de katjes samen te plaatsen. Het is geen strenge voorwaarde, heeft u al een katje en bent u op zoek naar een goede match, ook dan bent u welkom. Maar wat zou het leuk zijn als ze samen mogen blijven…

Samen spelen met soortgenootjes, super leuk maar Franky vindt het ook prima om een beetje te doezelen op een zacht ligplekje, lekker relaxt. Het aaien op zich is wel oké, alleen die handen, handen die naar je toe komen en waarvan hij toch telkens weer twijfelt of het wel vertrouwd is. Bied je alleen je hand aan, dan komt hij wel even snuffelen. Juist omdat de gastopvang hem veiligheid bood, is er zeker vooruitgang gezien. Nu is het (al een poosje) tijd voor een eigen baasje om hem verder op weg te helpen. Het kan verstandig zijn om met een niet al te grote ruimte te beginnen. Keurig kattenbakzindelijk, wel zo prettig.

Helemaal enthousiast geworden? Kom kennismaken; u bent welkom!