Fien: ‘doe mij maar een lekker hapje’

 

Ras: Europees korthaar
Geslacht: Poes
Geboortedatum: 08-10-2018
Gecastreerd ja
Kan met andere dieren: ja/zie info

Bijzonderheden:

Fien is een prachtig schildpad met wit poesje, inmiddels gecastreerd en met geschatte geboortedatum: 08-10-2018. Binnen gekomen als zwerf en nu na de verplichte quarantaineperiode vrij voor plaatsing. Van haar achtergrond is niets bekend dus u moet het doen met de ervaringen die wij hebben opgebouwd.

Het was duidelijk, Fien was echt niet blij in de opvang. Met grote ogen en niemand die echt dichtbij mocht komen. Vermoedelijk heeft ze ook wel last van het geluid van de honden, er is geen direct contact tussen beide diersoorten maar ja, het blaffen houden we niet tegen natuurlijk. Nu is ze in de open kattenkamer aan het wennen en ook dat vindt ze nog behoorlijk spannend.

Over haar ‘aai-mogelijkheden’ zijn de meningen een beetje verdeeld. In principe snuffelt ze voorzichtig aan je hand maar geeft al snel aan dat voldoende intimiteit te vinden en dat het beter is om wat afstand houdt. Een enkeling mag dichterbij komen. Het gedrag heeft alles te maken met stress maar het is een feit: Fien is onder dwang niet zo makkelijk. Een bezoekje aan de dierenarts vergt dus een beetje tactisch handelen om zo maar te zeggen. Pluspunt: ze is dol op eten! Altijd handig om te weten.

Het lijkt ons niet verstandig om voor Fien een omgeving met kleine kindjes uit te kiezen; een meer volwassen omgeving is een betere match. Bij voorkeur zonder de aanwezigheid van honden. De omgang met soortgenoten is nog niet zo goed bekend. In de open kattenkamer is wel een andere kat aanwezig, echter deze nodigt niet direct uit tot het maken van persoonlijk contact. Keurig kattenbakzindeljk en zoals gezegd, gezegend met een goede eetlust. Ze heeft tijd nodig om zichzelf terug te vinden.

Bent u verliefd geworden op de foto’s? Kom kennismaken, gezien de omstandigheden van het coronavirus werken we alleen op afspraak, u bent welkom!