Fenna: ook wel bekend als Jaimy

 

Ras: Europese korthaar
Geslacht: Poes
Geboortedatum: 04-06-2016
Gecastreerd ja
Kan met andere dieren: ja vooral met Toby

Bijzonderheden:

Fenna is een prachtig zwart wit katje, een gecastreerd poesje met geboortedatum: 04-06-2016. Als jong katje werd ze gespot in Julianadorp Loopuytpark en gevangen met een vangkooi. Het buitenleven heeft sporen achtergelaten. Nieuwe mensen zijn erg spannend en ook bij bekende mensen zijn onverwachte bewegingen reden genoeg om elders een veilig plekje op te zoeken. Vooral handen is ze erg bang voor (is kenmerkend voor bange katjes, kennelijk is het een essentieel onderdeel van de socialiatie om te leren dat mensenhanden veilig zijn en niet iets om angst voor te hebben en dat stukje heeft ze dus gemist). In het asiel kreeg ze de naam Jaimy, later omgedoopt tot Fenna. Ze is samen geplaatst geweest met Toby, ook een katje met een voorgeschiedenis en de katjes hebben duidelijk een band met elkaar. Eigenlijk zouden we ze heel graag samen plaatsen… in ieder geval hebben ze ieder voor zich het gezelschap en de steun van een andere kat nodig!

Ook van Fenna hebben we een foto van in de struik; de nieuwe tijdelijke woonomgeving is zo spannend dat de katjes grotendeels in de struik wonen. Ongetwijfeld komen ze ‘s avonds en ‘s nachts tevoorschijn, als het lekker rustig is. Wegens persoonlijke omstandigheden van de eigenaar zijn Toby en Fenna in het asiel gekomen, een verdrietige beslissing.

Fenna kwam niet buiten, hooguit op de galerij maar bij een beetje eng geluid gaat ze snel weer naar binnen. Vaak is het met zulke onzekere katjes ook veiliger om een meer besloten leven te leiden, een veilige tuin of afgeschermd balkon zou prima zijn. Wat je graag wilt voorkomen is dat ze in de schrik de verkeerde kant op vlucht en de weg terug niet meer kan vinden. Ze komt tot op ongeveer een halve meter afstand en is dol op jaagspelletjes. Direct contact door middel van aaien is niet toegestaan, dan is Fenna verdwenen. Het is een heerlijk speels katje, een feest om naar te kijken. De omgang met honden en/of kinderen niet bekend. Waarschijnlijk is Fenna meer gelukkig in een niet al te drukke omgeving waar ze lekker zichzelf mag zijn en er ook van haar gehouden wordt als aaien nooit tot de mogelijkheden behoort. Keurig kattenbakzindelijk.

Ziet u de uitdaging? En past zo’n katje in uw hart en leven? Kom kennismaken, u bent welkom!