Faya: ‘komt u me halen?’

 

Ras: Europees korthaar
Geslacht: Poes
Geboortedatum: 01-06-2019
Gecastreerd ja
Kan met andere dieren: ja/zie info

Bijzonderheden:

Faya is een prachtig zwart wit poesje, inmiddels gecastreerd, met geboortedatum: 01-06-2019. In verband met privé omstandigheden van haar baasje is ze in het asiel gekomen, niets ten nadele van Faya zelf dus.

Het is een lief, vriendelijk, wat voorzichtig katje. Ze zet zichzelf niet graag op de voorgrond maar als u komt kennismaken blijkt al snel dat ze het erg fijn vindt om geaaid te worden. De informatie leert dat ze soms ook op schoot komt, als u belooft stil te blijven zitten en te genieten van het moment. Voor de sanitaire behoeften wordt keurig de kattenbak gebruikt, met kap, zonder klepje. Ook wil ze graag een rondje door de buurt, even wat frisse lucht opsnuiven. Natuurlijk eerst goed wennen, ze moet vertrouwen in haar thuisbasis hebben voor het buitenavontuur van start mag gaan.

Faya is geen kinderen in huis gewend en gezien haar voorzichtige levenshouding is de keuze voor een gezin met kleine kindjes ook minder passend. Vanaf de tienerleeftijd en ouder is bespreekbaar. De omgang met honden is niet bekend. Momenteel is ze aan het wennen in de open kattenkamer waar ze alles best nog wel een beetje onwennig vindt, soortgenoten lijken geen probleem.

Gunt u Faya net als wij een liefdevol thuis en denkt u dat te kunnen bieden? Kom kennismaken; u bent welkom! Let op: we werken alleen op afspraak.