Fant: best een beetje bijzonder

 

Ras: Europees korthaar
Geslacht: Kater
Geboortedatum: 30-06-2009
Gecastreerd ja
Kan met andere dieren: zie info

Bijzonderheden:

Fant is een knappe halflangharige europese korthaar. Duidelijk een tegenstelling want het woord korthaar zegt al dat het niet langharig kan zijn. Toch staat het wel zo in de informatie. Waarschijnlijk is er ergens in de voorouders een Noorse Boskat of Main Coon ingekruist, wie zal het zeggen? Het is een gecastreerde kater met geboortedatum: 30-06-2009. Als klein katje was hij de grootste in vergelijk met zijn broertjes en zusjes en ja, Fant is afgeleid van olifant, grijns.

Bij de aanmelding werd gezegd dat hij niet met kinderen kon. Dat klopt, daar twijfelen we ook niet aan maar het is wel iets breder. Eigenlijk waren zijn baasjes de enige uitverkorenen waar hij helemaal op zijn gemak was en waar hij nooit lelijk tegen heeft gedaan.  (Al had hij een vreemde voorkeur om op het haar van mevrouw een soort van te kauwen?!) Overige gezinsleden en bezoekende vrienden hebben ervaring opgedaan met een onverwachte ferme lel, niet altijd even leuk. Het lastige is dat Fant contact met mensen opzoekt, hij komt gezellig naar je toe voor een knuffel en kroelt om je benen, super lief. Hij geniet er ook wel van maar de opwinding kan vrij gemakkelijk omslaan in een ‘het is teveel-reactie’. Bij kinderen vindt hij het een leuk spelletje om misplaatst jachtgedrag in te zetten. Een katje dat angstig is en afstand houdt is gemakkelijker uit te leggen, beetje bijzonder dus.

Zijn vele goede eigenschappen omvatten braaf gedrag bij de dierenarts, ja echt! Bij de  eigenaar kwam hij ook wel op schoot. In de avond want overdag heeft Fant het veel te druk met buiten spelen. Geen moeilijke eter, vrijwel alle brokjes zijn smakelijk. Zachtvoer was in zijn oude leventje niet noodzakelijk, sorry voor alle natuurvrienden: hij heeft heel wat muisjes, vogeltjes en zelfs ratten en hazen ‘gescoord’. In het verleden woonde hij samen met een hond, dat ging goed. De daaropvolgende hond was duidelijk geen goede combinatie, een soort gewapende vrede.

Tijdens de observatieperiode in het asiel viel op dat zijn urine donker van kleur was, tijd voor een check up. En inderdaad, ontstekingscellen en blaasgruis. Hij heeft een kuurtje pijnstilling gehad en krijgt sindsdien blaasgruisdieetbrokjes (Royal Canin S/O). De pijnstilling is niet meer nodig, de brokjes zijn levenslang. Zo af en toe een muisje is toegestaan. Zijn vacht is wat lastig in onderhoud,  kammen lukt wel maar in kleine stapjes want ook dat zorgt voor opwinding en we hebben liever geen boze Fant.

Kijkt u verder dan alleen zijn uiterlijk en past zijn karakter helemaal bij uw wensen en woonomstandigheden? Kom kennismaken, alleen op afspraak, u bent welkom!