Fanny: dag meisje, was je er weer

 

Ras: Europees korthaar
Geslacht: Poes
Geboortedatum: 07-07-2012
Gecastreerd: ja
Kan met andere dieren: zie info

Bijzonderheden:

Fanny is een lief zwart wit poesje, keurig gecastreerd en met geboortedatum: 07-07-2012. In eerste instantie is ze in het asiel gekomen jaren geleden, omdat ze na een verhuizing en een 2e kindje in huis ging plassen. Heel specifiek bij de spulletjes van de kinderen. Ontzettend vervelend natuurlijk, voor mens en dier, maar op zich wel een duidelijk verhaal. Dachten we. Dus er werd een nieuw thuis gezocht zonder de gezellige drukte van kleine kindjes.

Die opdracht is goed gegaan, alleen ging het na verloop van tijd toch weer mis. In het begin zo af en toe. Met de komst van een nieuw kat-huisgenoot werd het plassen helaas weer erger. Uit logeren bij familie bleek geen oplossing, ook daar werd vaak niet van de kattenbak gebruik gemaakt. Bij dit soort klachten is altijd de eerste stap: medisch onderzoek en dat is precies wat we hebben gedaan toen ze weer onder onze zorg kwam. Diagnose: geen blaasgruis of ontsteking, wel een behoorlijk hoge Ph waarde. Er werd afgesproken om dieetvoeding te geven en een echo te maken, zien of er dan meer duidelijk zou worden. Op zich niet echt. Ze heeft een aantal dagen pijnstilling gehad en ze krijgt Royal Canin S/O. De Ph waarde was al mooi gezakt.

Toeval of niet, Fanny is in de open kattenkamer gewoon netjes zindelijk. Een verschil zou kunnen zijn dat wij gewoon grit gebruiken en bij de laatste eigenaar werd houtkorrel gebruikt. Of dat echt verschil zoveel uitmaakt, we durven geen harde uitspraken te doen. Ook bij ons is ze samen met andere katten. Niet dat het liefde is of zelfs maar vriendschap. Ze leeft op een eilandje, gewoon Fanny meer niet, en op dat eilandje zie je haar genieten van een warm plekje in de zon of een beetje verstopt achter een deurtje of in een ander schuilplekje. Het is geen katje dat zichzelf op de voorgrond zet. De eerste kennismaking is een klein beetje voorzichtig, even snuffelen, dan mag je aaien. Sterker nog, ze rolt zelfs op haar rug zodat je buikje mag kriebelen! Bijzonder want veel katten vinden dat privé en zullen daar minder positief mee omgaan. Zonder twijfel, Fanny is echt een heel lief katje.

Kunnen we de garantie geven dat ze bij een nieuw baasje ook zindelijk is? We kunnen wél de omstandigheden zo goed mogelijk maken zodat de kans op succes groot is. Het is belangrijk dat het dieetvoer gewoon haar vaste brokjes blijft. Daar mag 1x per dag een lekker beetje zacht bij, geen probleem. Laat soortgenoten maar ergens anders wonen, Fanny als singlekatje lijkt een goede keus. Neem 2 kattenbakken, 1 open bak en 1 met overkapping (zonder klepje) en gebruik gewoon kattengrit wat dagelijks verschoond wordt. Hoewel ze echt lief was met de kindjes van het eerste gezin kiezen we toch liever voor een volwassen omgeving. Naar buiten? Ach het mag, een fijne achtertuin is prima. Grootse avonturen zijn niet haar hartenwens, klein geluk is voldoende.

Zullen we zeggen dat 3 maal scheepsrecht is? Kom kennismaken; u bent welkom! We werken op afspraak.