Eefje: zoekt liefdevol nieuw thuis

 

Ras: Europees korthaar
Geslacht: Poes
Geboortedatum: 01-01-2010
Gecastreerd ja
Kan met andere dieren: ja/zie info

Bijzonderheden:

Eefje is een mooi blauwcypers poesje met hier en daar een crèmerood vlekje. Het is een gecastreerd poesje met geboortedatum: 01-01-2010. Wegens ernstige allergieklachten moest Eefje dringend naar een ander thuis. Eerst werd een poging in de eigen omgeving gedaan maar dat bleek geen succes en zo is ze voor afstand in het asiel gekomen.

In de informatie werd al gewaarschuwd dat het een lief katje is behalve onder stress, en dat klopt. De periode in het hokjesverblijf was geen groot succes. Eefje was boos en had een kort lontje. Inmiddels is ze in de open kattenkamer en zien we dat ze zich veel prettiger voelt en makkelijker in de omgang is. Ze komt gezellig bij je kijken en geeft ook kopjes. Bij mannen is ze iets meer terughoudend, vrouwen winnen sneller haar vertrouwen.

In haar oude woonomgeving waren ook kinderen aanwezig en dat ging eigenlijk best goed. Eefje geeft haar grenzen aan en pas als het echt niet anders kan, deelt ze een tik(je) uit maar zoals de eigenaar eerlijk vermeldde: dan is het eigenlijk ook wel terecht. Voor honden heeft ze schrik dus nee, samenwonen met zo’n viervoeter is geen goed idee. Hoewel ze in de open kattenkamer geen problemen veroorzaakt wil Eefje het liefst als singlepoes door het leven, uw aandacht is voldoende voor haar levensgeluk. Oh en graag naar buiten, dat wel. Hoewel ze geen kattenbak gewend was, buiten stond een bak gevold met fijn zand, doet ze het in het asiel keurig volgens de regels gewoon op de bak met kattengrit. Geen speciale voedingsvoorschriften, gewoon goede (senioren)brokjes met een beetje zacht voor de lekkere trek en extra vochtinname.

Heeft u een warm hart voor gezellige eigenwijsheid? Kom kennismaken; u bent welkom! We werken alleen op afspraak.