Dottie: om verliefd op te worden

 

Ras: Europees korthaar/halflangharig
Geslacht: Poes
Geboortedatum: 14-02-2019
Gecastreerd ja
Kan met andere dieren: ja

Bijzonderheden:

Update 16-09-2019: er is veel belangstelling voor Dottie. Er staat een afspraak gepland voor kennismaken eind van deze week, of het een goede plaatsing gaat zijn is nog even afwachten maar dan bent u op de hoogte.

Dottie is een prachtig wit halflangharig katje, een poesje inmiddels gecastreerd met geboortedatum: 14-02-2019. Als u goed kijkt ziet u een licht rode vage vlek boven op haar hoofdje dus helemaal wit is ze niet en voor wie het wil weten: ze is ook niet doof (iets dat voor kan komen vooral bij witte katten met blauwe ogen). De reden van haar komst in het asiel is gelegen in persoonlijke omstandigheden van de eigenaar, niets ten nadele van Dottie dus.

Er is wel het een en ander over Dottie te vertellen dus wacht even met verliefd worden en bedenk of het katje qua gedrag ook bij u past. Het is namelijk een heel voorzichtig poesje, je zou het ook schuw kunnen noemen maar dat is eigenlijk een te harde uitdrukking. Ze wil heus wel, ze vindt het alleen eng om mensen echt te vertrouwen en open tegemoet treden. Met een rustige wenperiode gaat het heus makkelijker worden, een extravert typje dat zonder gene op schoot ploft, nee dat is wel heel erg positief gedacht. In het eerste contact kan het zijn dat ze een klein blaasje geeft, gewoon om aan te geven hoe spannend zo’n kennismaking is. Heb je een beetje vertrouwen, dan mag je zachtjes aaien en zie je haar ook ontspannen, zo schattig.

Ze is andere katten gewend, de omgang met honden en/of kinderen is niet bekend. Een match met een gezin met kleine kindjes lijkt minder verstandig, voor Dottie graag een iets meer volwassen omgeving. Naar buiten is een mogelijkheid, ze is het gewend maar pas nadat ze zich helemaal thuis voelt in een nieuwe omgeving. Ze moet tenslotte ook een reden hebben om weer veilig thuis te komen. Open kattenbak gewend en keurig zindelijk.

U bent nog steeds enthousiast en het zou een goede match kunnen zijn? Kom kennismaken; u bent welkom!