Dotje: misschien moeten we daar nog even over praten

 

Ras: Europees korthaar
Geslacht: Poes
Geboortedatum: 13-04-2009
Gecastreerd ja
Kan met andere dieren: zie info

Bijzonderheden:

Dotje is een leuke beetje bijzondere cyperse poes, keurig gecastreerd met geboortedatum: 13-04-2009. Wegens verdrietige omstandigheden van haar baasje is ze in het asiel gekomen. Dotje reageert helemaal niet ontspannen naar andere katten en we zien haar opgelucht ademhalen in de kattenkamer voor haar alleen. Een plekje als single poes zou dus prima geschikt zijn.

In het hokjesverblijf was ze niet op haar gemak, ze kwam naar voren, om contact te maken? om daar vervolgens zo gespannen van te raken dat ze al heel snel een pootje ophief… Duidelijke taal, wegwezen. Nu ze meer bewegingsruimte heeft, is het gedrag afgenomen maar niet helemaal verdwenen. Ze komt zeker kopjes geven. Langzaam zie je de opwinding toenemen en dan wil ze nog weleens een lel uitdelen of een hapje nemen. Heus je vinger blijft er aan zitten maar we kunnen ons voorstellen dat je schrikt. Belangrijk om de signalen te lezen en op tijd een beetje afstand te nemen. De naam Dotje kan een beetje misleidend overkomen, al doet ze haar best om zicht uitermate dottig te gedragen.

Dotje is een rustig huishouden gewend en is op zoek naar een niet al te drukke omgeving waar ze heerlijk haar eigen gang mag gaan. Een gezin met kinderen is niet zo’n verstandige match. Voor haar gezondheid heeft ze blaasgruisdieetbrokjes nodig¬† (Royal Canin S/O) en sommige katten worden daar wat mollig van. Dotje is daar geen uitzondering op. Met medisch onderzoek zijn een aantal verdikkingen bij haar rug gevonden. Daar is een punctie van genomen, geen zorg, het zijn vetbulten waar ze prima oud mee kan worden. Het woeste buitenleven is haar onbekend en eigenlijk is ze daar ook wel tevreden mee. Een ruim appartement met een leuk balkon is voldoende voor een happy Dotje, een uitdagende krabpaal zal zeker gewaardeerd worden. Keurig kattenbakzindelijk. De omgang met honden is niet bekend, we vermoeden dat het geen blijde keus zal zijn. Kom kennismaken, u bent welkom. We werken alleen op afspraak!