Dirk: nog even niet zo goed aanspreekbaar

 

Ras: Europees korthaar
Geslacht: Kater
Geboortedatum: 04-02-2018
Gecastreerd ja
Kan met andere dieren: ja/zie info

Bijzonderheden:

Dirk is een stoere zwart witte kater, inmiddels gecastreerd, met geschatte geboortedatum: 04-02-2018. Tenminste stoer… zo zou hij graag willen overkomen. De waarheid is dat hij alles heel erg eng vindt en dat compenseert door pittig uit te vallen, oorjes plat. Hij is gevangen met een vangkooi die eigenlijk niet voor hem bestemd was. Kennelijk vond hij het lekkere hapje te aantrekkelijk. Omdat hij er uit zag als dat hij wel een beetje hulp kon gebruiken én omdat hij nog niet gecastreerd was, werd besloten om hem op te vangen en te zien of er toch ergens een eigenaar zou zijn. Na zorgvuldig delen op social media en bij Amivedi en geen enkele reactie te hebben ontvangen werd de conclusie getrokken dat er geen eigenaar was en kreeg hij de prachtige naam Dirk.

Inmiddels is Dirk keurig gecastreerd, ingeënt, gechipt, ontwormd en ontvlooid. Hij is inmiddels in de open kattenkamer waar hij aansluiting heeft gevonden bij de andere bewoners. Het feit dat hij contact met mensen eng vindt zegt natuurlijk niets over zijn contacten met soortgenoten en die blijken prima in orde te zijn. Als echte buitenkat vond hij dat kattengritspul maar rarigheid. Hij snapte er niets van dat het bedoelt was om in te plassen en te poepen. Een kattenbak gevuld met zand deed wonderen. Langzaam zijn we hem aan het omwennen naar kattengrit dus telkens een beetje meer grit door het zand gemengd. Tot nu toe vindt hij het geen probleem en gaat hij keurig op de kattenbak.

Oké we weten dat andere katten geen probleem is maar of Dirk ook honden ziet zitten? Er is kans dat hij negatieve ervaringen heeft opgedaan tijdens zijn zwervend leven, we durven geen harde uitspraken te doen. Een gezellig gezin met kleine kindjes is geen goede match. Heeft u een warm hart voor de niet schoot-en aaibare katjes? En vindt u net als wij dat ieder dier een kans hoort te krijgen? Graag met in de toekomst de gelegenheid om naar buiten te gaan maar eerst een vertrouwensband opbouwen voor het buitenspelen van start kan gaan. Kom kennismaken, op afstand, u bent welkom! Let op: we werken alleen op afspraak.