Davie: ‘hoort u mij?!’

 

Ras: Europees korthaar
Geslacht: Kater
Geboortedatum: 09-09-2017
Gecastreerd ja
Kan met andere dieren: ja/zie info

Bijzonderheden:

Davie is een leuke zwart witte kater, keurig gecastreerd, met geschatte geboortedatum: 09-09-2017. Al een poosje liep hij overlast te veroorzaken in de buurt waar hij gevonden is. Met zoveel andere katten om hem heen vond hij het nodig om iedereen duidelijk te laten weten dat het zijn buurtje was en dat daar geen twijfel over kon bestaan. Wij mensen zetten dan bijvoorbeeld een tuinhekje om ons huis en hebben een voordeur waar we een naambordje plaatsen, katten hebben andere mogelijkheden. Davie koos voor urinevlaggen uit te zetten en ietwat luid aanwezig te zijn. Nee, niet vechten, dat is niet zijn stijl. Hij vond het geen probleem om de kattenbrokjes van de kat van de vinder op te eten maar dat ging behoorlijk geweldloos.

In het asiel zien we een redelijk zelfverzekerde kater, niet vervelend maar gewoon overtuigd van zichzelf: ‘hier ben ik, en wie bent u?’ Het hokjesverblijf heeft hij inmiddels achter zich gelaten, hij is aan het wennen in de open kattenkamer. In de auto naar de dierenarts was in zoverre geen probleem dat Davie wel het mandje in te krijgen was, en vervolgens een gezellig concert aanhief om zijn ongenoegen te laten blijken, grijns. Eenmaal weer uit het mandje was het probleem opgelost. Kortom, hij laat zijn voorkeuren duidelijk horen¬† maar is een braaf katje als er naar hem geluisterd wordt.

We hebben nog geen signalen van territoriumplassen gezien of geroken en Davie is keurig kattenbakzindelijk. Het kan verstandig zijn om voor zijn nieuwe leefomgeving niet een heel druk kattenrijk buurtje uit te kiezen. Binnenhouden is geen optie, daar wordt niemand echt gelukkig van. Geen ingewikkelde eter, alles gaat met smaak naar binnen.

Komt u kennismaken met deze knappe leukerd? U bent welkom!