Dasha en Masha: zijn samen zusjes

 

Ras: Europees korthaar/x Noorse boskat
Geslacht: Poes
Geboortedatum: 01-05-2016
Gecastreerd ja
Kan met andere dieren: ja moeten samen geplaatst worden

Bijzonderheden:

Dasha en Masha, het zijn zusjes en toch zo verschillend. Dasha is een zwart wit poesje, keurig gecastreerd en Masha is een kruising Noorse Boskat (halflanghaar). Hun geboortedatum is 01-05-2016. De katjes komen oorspronkelijk uit Wit Rusland, zijn van straat gehaald, daar in een asiel terecht gekomen en door iemand met mededogen meegenomen naar Nederland waar ze jaren gelukkig en tevreden bij een lief baasje hebben gewoond. Wegens persoonlijke omstandigheden zijn de katjes op zoek naar een nieuw, net zo lief baasje (m/v).

Dasha is wat meer introvert, ze wil eerst graag rustig kennismaken voor ze besluit of het oké is of niet. Eigen mensen sluit ze in haar hart en ze geniet zeker van aandacht en even knuffelen. Echt op schoot vindt ze een stap te ver, ze komt wel naast je liggen. Maar bij drukte of visite is ze spoorloos, veilig verscholen tot iedereen weg is. Voor haar komst in het asiel is ze bij de dierenarts geweest voor een gebitsbehandeling, alles netjes schoon en een aantal kiesjes verwijderd. Na het antibioticakuurtje is alles nu in orde.

Masha is een knap halflangharig cypers wit poesje en veel meer het extraverte type. Eigenlijk vindt ze iedereen lief en aardig en ze deelt met vreugde haar liefde uit. Ze komt graag op schoot en mocht u de ondertiteling willen lezen, sorry dan heeft u kans dat er een fier staartje voor het beeld verschijnt. Masha komt wel met medicatie, ze heeft last van een chronische longontsteking om het zo maar eens te zeggen. De oorzaak is niet duidelijk, het kan van alles zijn, stof, huismijt, pollen, noem het maar. Gelukkig doet ze het goed met 2x een puffertje met medicatie, 10 ademhalingen. Niet altijd even leuk maar ze staat het met een beetje aanmoediging dapper toe. Met het middel Flixotide kun je zo’n 3 maanden toe. Dit zal ze levenslang nodig hebben

De katjes kwamen ook wel buiten waarbij je heel grappig dezelfde rolverdeling ziet: Dasha blijft bij voorkeur veilig in de tuin, lekker in het zonnetje en Masha gaat wat verder op avontuur. Beide katten zijn gewend aan een kattenbak met bovenkap en krijgen Royal Canin Outdoor brokjes met als lekker dagelijks bijgerecht een beetje zacht.

Heeft u ruimte, liefde en goede zorg voor de dames? Kom kennismaken; u bent welkom! We werken alleen op afspraak.