Dana: ondernemend boefje

 

Ras: Europees korthaar
Geslacht: Poes
Geboortedatum: 01-07-2019
Gecastreerd ja
Kan met andere dieren: ja/zie info

Bijzonderheden:

Dana is een prachtig rood cypers poesje, inmiddels gecastreerd en met geschatte geboortedatum: 01-07-2019. Hoewel rode katten vaak een kater zijn, zijn er ook genoeg rode poezen, geen typfoutje dus. Ze is gevonden op een opmerkelijke manier: je springt in de ene straat in een auto om vervolgend ergens anders weer uit te stappen. Dat leek de vinder niet zo’n goed idee, vandaar dat ze in opvang is gekomen. Ondanks berichtgeving op Amivedi en Facebook heeft zich geen eigenaar gemeld. Inmiddels mag ze naar een nieuw lief baasje (m/v). .

Het is een lief katje, wil graag aandacht én actie. Even kennismaken en ze ziet haar kans om gelijk buiten het hokje op ontdekkingstocht te gaan. Logisch, ze is ook nog jong in leeftijd, precies zoals het hoort. Oppakken, even knuffelen en weer terug in het hokje levert een licht teleurgestelde blik op maar de geruststelling dat binnenkort er vast iemand komt die haar in het hart wil sluiten is voldoende om nog even geduld te hebben vond Dana.

We durven geen hele harde uitspraken te doen want ze is nog niet in de open kattenkamer maar ze lijkt geen problemen te hebben met soortgenoten. De omgang met honden is niet bekend. Een gezin met kinderen mist goed begeleid lijkt geen probleem. Bij de dierenarts werd een goede gezondheid geconstateerd, alleen een afgebroken hoektand. Medisch ingrijpen was niet noodzakelijk, ze kan er prima oud mee worden en eet smakelijk haar brokjes en zachtvoer. De kattenbak wordt gebruikt waarvoor het bedoeld is, niets op aan te merken.

Een leven als binnenkat gaat ze niet leuk vinden, buiten is het avontuur en dat wil ze niet missen. Bij eventuele herhaling van in een auto springen is het goed te weten dat ze gechipt is en dat u dus een belletje krijgt als haar eindpunt ergens anders is dan voor de deur. Zit u al op het puntje van uw stoel? Kom kennismaken; u bent welkom! Let op: we werken alleen op afspraak.