Daisy: ik wens je alle madeliefjes van de wereld!

 

Ras: Europees korthaar
Geslacht: Poes
Geboortedatum: 07-12-2020
Gecastreerd ja
Kan met andere dieren: ja/zie info

Bijzonderheden:

Daisy is een prachtig cypers (gemarmerd) met wit poesje, inmiddels gecastreerd en met geschatte geboortedatum: 07-12-2020. Gevonden en best wel onzeker, zo kwam ze binnen. Leek ze nu een dik buikje te hebben? Voorzichtig mochten we haar beter bekijken en ja hoor, een verdacht dik buikje. Sterker nog, we schatten in dat de bevalling niet lang op zich zou laten wachten. Dat hadden we helemaal juist, poes was sneller dan gedacht en verraste ons met een klein katje liefdevol tussen de pootjes. Precies 1, niet meer en niet minder. Nu is een asiel niet de meest ideale omgeving voor mamapoezen en pasgeboren hummeltjes dus gingen we op zoek naar een gastgezin. Gevonden, niets leek een goede uitkomst in de weg te staan. Helaas, het liep anders dan we wilden. Mama werd verkouden, het kitten bleek te kwetsbaar en is overleden ondanks alle goede medische zorgen van dierenarts en gastgezin. Ook dit hoort soms bij ons werk maar maakt wel heel verdrietig.

Gelukkig is mama Daisy weer helemaal beter. Nu de castratie ook achter de rug is, mag ze op zoek naar een voor altijd warm mandje. Het is een voorzichtig katje, het eerste contact vindt ze heel erg spannend. Dat is te merken aan een blaasje en zelfs een klein grommetje is gesignaleerd. Eerst even rustig kennismaken, laten snuffelen, dan geeft ze kopjes en vindt ze het goed om geaaid te worden. Niet te enthousiast, als Daisy het tempo mag aangeven gaat alles goed. Na de wenperiode in de open kattenkamer mag ze inmiddels meer bewegingsruimte. De andere katten zijn geen probleem, heerlijk om de pootjes te strekken.

Van haar voorgeschiedenis is niets bekend dus als u vraagt of ze met honden kan moeten we het antwoord schuldig blijven. Een drukke omgeving met kleine kindjes, hoe gezellig ook, lijkt ons niet zo passend bij dit schuchtere katje. Nee liever iets met rust en regelmaat waar ze de tijd krijgt om te wennen en stapje voor stapje meer vertrouwd te raken. Wat we wel weten is dat Daisy keurig zindelijk is en de kattenbak op tijd weet te vinden. O ja, foto’s vindt ze ook een beetje eng, vandaar haar gespannen blik richting camera en fotografe.

Bent u overtuigd van de juiste match? Kom kennismaken, u bent welkom! Let op, we werken alleen op afspraak.