Chiel: geef me effies…

 

Ras: Europees korthaar
Geslacht: Kater
Geboortedatum: 03-07-2019
Gecastreerd ja
Kan met andere dieren: ja/zie info

Bijzonderheden:

Update 25-01-2021: er is heel veel belangstelling voor Chiel, inmiddels is een afspraak voor kennismaking met nieuwe baasjes gemaakt.

Chiel is een prachtige grijze kater, oké mét klein wit borstvlekje. Hij is inmiddels gecastreerd en zijn geboortedatum is geschat: 03-07-2019. Het manneke is gevonden op Texel. De eerste dagen in opvang vond hij alles bijzonder spannend, om niet te zeggen beetje eng. Niet dat hij boos reageerde maar hij hield zich wel schuil onder het motto: wat je niet ziet, dat is er ook niet. Langzaam wende hij aan de situatie en leerden we meer en meer zijn zachtaardige vriendelijke kant kennen.

Inmiddels is hij in de open kattenkamer aan het wennen. We zouden graag willen vertellen hoe zijn omgang met soortgenoten is maar na plaatsing van kater Neno is hij daar helemaal alleen. In de vluchtige contactmomenten lijkt hij zonnig om te gaan met andere katten. Het geluid van de honden vindt hij indrukwekkend.

Tijdens medische controle bleek er een hoektand afgebroken te zijn en om problemen te voorkomen moest het wel verwijderd worden. Met zo’n jonge kat zit alles nog stevig verankerd in het kaakbeen en is dat niet zomaar een klusje dat je even doet. We werden doorverwezen naar een dierenartspraktijk iets verderop en daar is alles in goede orde verlopen. Zelfs de melkhoektand bleek nog aanwezig te zijn, is vanzelfsprekend ook verwijderd. Met een paar dagen antibiotica is alles goed genezen en mag Chiel gaan  kennismaken met nieuwe baasjes.

Gezien zijn onzekerheid in de eerste dagen en zijn zachtaardige karakter zijn we op zoek naar een niet al te drukke omgeving. Om een richtng te geven: kinderen vanaf 12 jaar is bespreekbaar. Chiel is keurig kattenbakzindelijk. In zijn nieuwe woonomgeving wil hij graag de mogelijkheid om in de toekomst naar buiten te mogen, heerlijk neusje in de wind, rollen in het warme zand, zon op je bolletje. Het is belangrijk dat u hem een beetje tijd gunt om te wennen, een gevoel van veiligheid te geven. Op zijn beurt zal Chiel uw hart veroveren met zachte liefde en volle aanhankelijkheid.

Komt u kennismaken? U bent welkom! Let op: we werken alleen op afspraak.