Casper: verstoppertje spelen kan ik heel goed

 

Ras: Europees korthaar
Geslacht: Kater
Geboortedatum: 14-02-2014
Gecastreerd ja
Kan met andere dieren: ja

Bijzonderheden:

Casper is een knappe roodgemarmerd met witte kater, gecastreerd en met geboortedatum: 14-02-2014. Samen met poes Minoes in het asiel gekomen in verband met moeilijke omstandigheden van de eigenaar. De katten zouden samen geplaatst kunnen worden, het is geen absolute voorwaarde.

Veel belangrijker is het vinden van een warm mandje (letterlijk en figuurlijk); de informatie leert dat de katten als kitten in huis zijn gekomen en eigenlijk altijd ‘schuw’ zijn geweest. Schuw tussen aanhalingstekens omdat het niets met verwilderd zijn te maken heeft maar Casper is gewoon geen dappere dodo, hooguit held op sokken. In zijn verblijf is hij reuze blij met de hoge kattenmand, kan hij zich heerlijk in verstoppen. Met een gewoon mandje duikt hij onder het mandje om zo de enge buitenwereld buiten te sluiten. Ga je voorzichtig kijken piept er een kattenhoofdje omhoog en mag je hem een aaitje geven als hij veilig in het mandje mag blijven. Er zit geen vleugje van boosheid in maar hij heeft wel een rustig en liefdevol thuis nodig waar hij mag zijn wie hij is.

Het buitenleven is Casper onbekend, voor hem geen woeste wandelingen door de buurt. Een veilig afgezet balkon is avontuurlijk genoeg. Als hij zich thuis voelt ligt hij graag heerlijk op bed en soms komt hij ook wel op de leuning van de bank zitten. Als er niemand kijkt gaat hij stoer achter een balletje of speelgoedmuisje aan. Geen kinderen en/of honden gewend. Keurig zindelijk met open kattenbak. Omdat hij alles wat spannend vindt heeft het even geduurd voor we hem durfden voor te stellen maar langzaam is hij ietsje meer vertrouwd geraakt en gaat het eten ook een beetje beter.

Op zoek naar een rustig nieuw leven, alleen of samen met soortgenoot maar vooral met een lief zorgzaam baasje (bazinnetje mag ook). Komt u kennismaken? We werken alleen op afspraak. U bent welkom!