Buddy: mag ik bij u blijven?

 

Ras: Europees korthaar
Geslacht: Kater
Geboortedatum: 01-03-2014
Gecastreerd ja
Kan met andere dieren: zie info

Bijzonderheden:

Buddy is een leuke ietwat corpulente zwart witte kater, keurig gecastreerd, met geboortedatum: 01-03-2014. Als u nu denkt: dat is toch niet ‘de’ Buddy? Ja, hij is helaas wegens persoonlijke omstandigheden van de eigenaar weer terug in het asiel. Inmiddels heeft hij een soort vervolgverhaal, laten we bij het begin beginnen.

In eerste instantie zocht hij samen met zijn broertje een nieuw thuis, 2 leuke katers, dat moest geen probleem zijn. Dat klopte, ze vonden een liefdevol thuis bij leuke mensen. Maar wat nu, er kwamen berichten dat er geplast werd in huis. Schrik, dat was natuurlijk niet de bedoeling. Er werd urineonderzoek gedaan en ook Buddy bleek last te  hebben van blaasgruis, bloed in de urine. Even leek het beter te gaan in combinatie met dieetvoeding maar helaas, de katten kwamen toch terug in het asiel. Onderdeel van het probleem was dat de lang vermiste kat van de eigenaren weer thuis was gekomen en het is goed mogelijk dat Buddy en broertje het geen goed idee vonden om de woning te delen. In het asiel werd besloten om de mannen niet samen meer te plaatsen en broertje Speedy vond al snel een baasje alleen.

Voor Buddy volgde een observatieperiode, de urine werd nogmaals gecontroleerd en zijn dieetvoeding (Royal Canin S/O) natuurlijk gecontinueerd. Eigenlijk kon hij de kattenkamer voor zich alleen wel waarderen, alleen dat menselijk personeel zou de hele dag daar moeten zijn. Heel vervelend dat ze nog meer te doen hebben, het moest verboden worden. Zolang hij niet met andere katten hoeft samen te wonen is hij zindelijk. Met daarbij de kanttekening dat een heel kattenrijk buurtje ook niet handig is omdat hij dan gaat reageren op de geuren van zijn soortgenoten buitenshuis. Dagelijks een frisse schone kattenbak maar dat is geen onredelijke eis vinden wij, graag een beetje groot formaat.

Het heeft lang geduurd maar uiteindelijk werd Buddy geplaatst eind 2020. Spannend. Voor alle zekerheid kreeg hij zijn eigen kattenbak mee, alles om de overgang zo makkelijk mogelijk te maken. In zijn nieuwe thuis heeft hij 1x een plasje op de verkeerde plek gedaan, verder keurig zindelijk. En vooral heel aanhankelijk, hij wil graag bij zijn mensen zijn. Daarbij heeft hij herdertalent, iedereen bij elkaar. Mist er iemand, dan gaat hij miauwen. Is iedereen weer compleet, dan is hij innige tevreden en weer stil. Een van zijn favoriete tijdspasseringen was op you tube filmpjes met muisjes kijken, nee we maken geen grapje. Het klopt ook wel met het beeld wat wij van Buddy hebben. Er worden pogingen gedaan om hem ‘te laten werken’ voor zijn eten door voerpuzzeltjes e.d. maar daar begint hij niet aan. Geen actie, gewoon bakje vullen. Misschien wel nuttig om te weten, Buddy mocht heerlijk samen slapen, vooral het in de ochtend knuffelen voor het opstaan werd hooglijk gewaardeerd.

Nee, hij hoeft niet perse naar buiten, een ruim balkon is ook goed. Zo af en toe raakt hij zelf van al die aandacht wat opgewonden en geeft hij een hapje. Niet schrikken, hij bedoelt het niet onaardig. Een omgeving met kinderen is niet zo’n goede match, Buddy staat liever zelf in het middelpunt van de belangstelling. De omgang met honden is niet bekend.

Mag hij met recht uw coach en buddy zijn in het leven? Kom kennismaken; u bent welkom! Let op, we werken alleen op afspraak.