Bikkel: nee, juist het tegenovergestelde!

 

Ras: Europees korthaar
Geslacht: Poes
Geboortedatum: 10-07-2016
Gecastreerd ja
Kan met andere dieren: zie info

Bijzonderheden:

Bikkel is een lief zwart wit katje, een gecastreerd poesje met geboortedatum: 10-07-2016. Het is een kwetsbaar katje en dat is gelijk ook de reden van afstand. Als klein katje gevonden, eigenlijk had ze mama nog zo hard nodig. Mee naar huis genomen, in haar uppie zou ze zeker geen overlevingskansen hebben. Er was al een kat in huis, dat leek goed te gaan. Met de komst van een 3e soortgenoot is de situatie drastisch veranderd, Bikkel wordt achterna gezeten door haar huisgenootjes en heeft al een tijdje geen veilig plekje meer. Tot overmaat van ramp overkomt het haar ook met de buurtkatten en de enige strategie die ze kan bedenken is vlucht! In het belang van Bikkel is gekozen voor herplaatsing.

Al die stress is haar niet in de koude kleren gaan zitten, hoewel de matige vachtconditie een gecombineerde reden heeft. Bikkel is namelijk gevoelig voor vlooien, met 1 vlooienbeet krijgt ze ontzettend veel jeuk. Om de vicieuze cirkel te doorbreken heeft Bikkel een jeukonderdrukkende injectie gehad en natuurlijk een goede vlooienbestrijding. Langzaam komt ze weer mooi in haar vacht te zitten. Het zal een aandachtspuntje zijn maar straks een stressloze omgeving bij een nieuw baasje doet ook wonderen.

Op de vraag of Bikkel samen met andere katten kan, kunnen we aangeven dat het aan Bikkel niet zal liggen. Alleen, de match moet wel 100% goed zijn om herhaling te voorkomen. Een plaatsing als single-kat is natuurlijk helemaal goed. Ze is geen honden gewend. Ze vond het wel fijn om naar buiten te gaan maar dat is helemaal afhankelijk van de katten in de buurt. Kennelijk roept haar onzekere houding najaaggedrag bij andere katten op. Juist omdat ze veel te jong helemaal alleen is gevonden heeft ze ook geen kans gehad om haar sociale vaardigheden te oefenen bij mama en broertjes en zusjes. Ze is keurig zindelijk.

In het asiel zien we een onzeker katje. Bikkel zal zichzelf niet snel op de voorgrond zetten maar als je de moeite neemt om kennis te maken word je verrast omdat ze gewoon ontzettend lief is en heel erg blij wordt van een beetje persoonlijke aandacht. Mag ze bij u gelukkig worden? Kom kennismaken; u bent welkom!