Beertje: zoekt een warm holletje

 

Ras: Europees korthaar/halflangharig
Geslacht: Poes
Geboortedatum: 02-02-2015
Gecastreerd ja
Kan met andere dieren: ja/zie info

Bijzonderheden:

Beertje is een prachtig schildpad poesje halflangharig met geboortedatum: 02-02-2015. Inmiddels is ze gecastreerd maar ze kwam zwanger in het asiel. Wegens persoonlijke omstandigheden moest de eigenaar een moeilijke keus maken om een aantal katten te herplaatsen. Misschien herinnert u zich kater Wesley nog? Beertje is zijn zusje. Wie precies de vader van de kittens is geweest is niet duidelijk, aangezien de katten ook buiten kwamen kan het ook een kater van buitenaf zijn geweest. Feit is dat er 3 rode katjes en 1 zwartje werden geboren. Alle kittens hebben een warm mandje gevonden, nu mama Beertje nog.

Het is een onzeker katje, je zou het ook als teruggetrokken kunnen verwoorden. In de eerste (en tweede) kennismaking uit ze zich door blazen en contact vermijden. Rustig opbouwen en vertrouwen winnen, daarna mag je voorzichtig kriebelen waar ze dan ook wel van geniet. Verwacht geen wonderen, ze zal heus wel wennen maar op haar manier en met kleine stapjes. Bent u op zoek naar een leuk open sociaal katje, dan gaat u met Beertje niet gelukkig worden hoe mooi ze ook is. Bent u iemand met een rustig huishouden, geduld en liefde en blijft u ook van haar houden als ze altijd wat onzeker blijft? Dan bent u van harte welkom voor een kennismaking in real life.

Ze is keurig kattenbakzindelijk, alleen snel van slag met de ontlasting (diarree). Om die reden krijgt ze ID brokjes (Intestinal van Royal Canin) en dat gaat goed (prachtige ontlasting). Hoewel ze in de oude situatie buiten mocht is dat niet perse noodzakelijk en zeker pas nadat ze volledig gewend is. Een ruim balkon dat veilig is afgeschermd mag ook. Andere katten zijn geen probleem. In het gastgezin waren ook honden aanwezig maar dichtbij en persoonlijk contact werd door Beertje niet als positief ervaren. Voor een gezellig huishouden met kinderen is dit katje niet geschikt. Nieuwsgierig geworden en wilt u graag kennismaken? U bent welkom!