Bas: met of zonder Betsy

 

Ras: Europees korthaar
Geslacht: Kater
Geboortedatum: 02-03-2016
Gecastreerd ja
Kan met andere dieren: ja/zie info

Bijzonderheden:

Bas is een prachtig zwarte kater, keurig gecastreerd en met geboortedatum: 02-03-2016. Samen met moeder Betsy in het asiel gekomen wegens veranderde woonomstandigheden. Betsy is als kitten in huis gekomen, later kreeg ze een nestje waarvan Bas mocht blijven (de andere kittens hebben een goed thuis gevonden bij familie). Tot ieders tevredenheid woonden de katten samen met hun baasjes in een gewoon woonhuis. Helaas, na de verhuizing naar een appartement konden de katten eigenlijk niet naar buiten. De galerij was de enige optie maar dat werd niet goed ontvangen door de andere bewoners. Terug verhuizen naar de oude woonsituatie was geen optie, voor het welzijn van de katten is gekozen voor afstand.

De katten hoeven niet samen naar een nieuw baasje, het mag wel. Bas i seen aanhankelijke knuffelkont. Hij komt ook gezellig op schoot zitten, filmpje kijken of ontspannen met een kopje thee en een goed boek. De omgang met honden is niet bekend, evenmin als de omgang met kleine kinderen. Gezien de reden van afstand is het duidelijk, hij wil graag de mogelijkheid om naar buiten te gaan. Net als zijn mama Betsy is ook Bas geen woeste buitenstruiner, gewoon een uurtje lekker in de zon wandelen, achter een vlindertje aan, rollebollen in het warme zand. Als u de deur op een haakje zet komt hij vanzelf weer naar binnen.

Voor slecht weer dagen is het gebruik van de kattenbak bekend, met kap, zonder klepje, het is maar dat u het weet. Geen specifieke eisen qua voeding, naast brokjes wordt een beetje zacht op regelmatige basis zeer gewaardeerd. Heeft u een warm mandje in de aanbieding? Kom kennismaken; u bent welkom!