Barrel: de naam past wel bij hem

 

Ras: Kruising Main Coon
Geslacht: Kater
Geboortedatum: 06-04-2018
Gecastreerd ja
Kan met andere dieren: zie info

Bijzonderheden:

Barrel is een knappe zwart witte kruising Main Coon met geboortedatum: 06-04-2018. Tot voor kort was hij nog een echte kater, nu inmiddels gecastreerd maar de hormonen hebben een groot deel van zijn leven bepaald. Zo ging hij regelmatig op stap maar is ook behoorlijk zelfverzekerd aanwezig en dat is in de omgang te merken. In het asiel gekomen wegens privé omstandigheden van de eigenaar.

Tijdens de medische check is hij ook getest op Fiv/Felv, seksueel overdraagbare ziekten die geregeld voorkomen bij katten die veel op straat zijn. Met vreugde kunnen we u mededelen dat hij vrij is! Aan zijn littekens te zien heeft hij wel regelmatig conflicten met soortgenoten gehad, naar verwachting zal dat afnemen nu hij gecastreerd is. Zijn stoere gedrag is ook te merken bij alles waar hij niet van tevoren schriftelijk en in 3-voud op de hoogte is gesteld. Denk aan een kambeurtje en dan een klitje tegenkomen. Hij kan dan echt dreigend gedrag laten zien. Oplossing is in kleine stapjes telkens een stukje te doen en te stoppen als hij nog redelijk ontspannen is. Een boze Barrel is geen prettig in de omgang Barreltje. Geldt ook voor even een voerbakje wegnemen waar hij toevallig met zijn pootje in staat: inbreuk op zijn privacy! en hij wil boos reageren. Dat voornemen is verijdeld maar het geeft een deel van zijn karakter weer.

Wat zou hij graag weer naar buiten gaan, de zon op zijn snoetje voelen, de wind door zijn haren. In het asiel heeft hij nu wel gezien. Plaatsing in de binnenstad van Den Helder is geen optie in verband met teruglopen naar het oude adres. De omgang met soortgenoten is niet zo goed bekend. Samen met honden is officieel ook niet bekend maar durven we niet direct aan te raden. Hij zou best onaardig kunnen reageren. Eigenlijk geldt eenzelfde redenering voor de omgang met kinderen. Wellicht is vanaf puberleeftijd geen slechte keus, met de kanttekening dat we niet zeker weten of het een succes gaat worden. Barrel’s voorkeur gaat uit naar buiten sanitairgebruik maar een kattenbak gebruik hij ook keurig.

Bij de dierenarts werd een vreemd aanhangseltje ontdekt bij zijn gebit. Het bleek een stukje overtollig tandvlees te zijn, niets om zorg over te hebben, hoeft ook niet behandeld te worden, hij kan er prima mee leven. Met genoegen kauwt hij zijn dagelijkse portie brokjes weg, de dagelijks een toevoeging van een beetje kattenzachtvoer valt ook in de smaak. Houdt u van een sterk karakter en bent u niet snel onder de indruk? Kom kennismaken, alleen op afspraak, u bent welkom!