Bailey: het is een madammeke

 

Ras: Bengaal
Geslacht: Poes
Geboortedatum: 24-04-2019
Gecastreerd ja
Kan met andere dieren: nee

Bijzonderheden:

UPDATE: er is inmiddels een afspraak voor Bailey plus nog heel veel belangstellenden. We denken dat we een goede match kunnen maken, wordt vervolgd.

Bailey is een sneeuwbengaal, volgens ons in de kleur seal mink. Het is een gecastreerd poesje met geboortedatum: 24-04-2019. Voordat u helemaal verliefd door huis stuitert en al bijna onderweg bent, eerst even het verhaal lezen en rustig denken of het echt een goede match is. Is het antwoord volmondig ja, dan mag u reageren, zullen we dat afspreken? 🙂

Het katje is afgestaan wegens sloopgedrag. Nu zijn Bengalen over het algemeen een beetje anders den de doorsnee huis, tuin en keukenkat. Natuurlijk zijn er individuele verschillen maar toch. Het komt voor dat katten vreemde voorwerpen eten, pica, een ingewikkeld gedragsprobleem. Bij uitvragen van de informatie bleek het vooral te gaan om schoenen en tassen en gordijnen en zo hier en daar een ander voorwerp. Oké er miste ook een uitdagende krabpaal in huis, verveling zou een rol kunnen spelen maar daarmee is niet het volledige probleem verholpen denken wij.

In het asiel valt op dat Bailey erg reageert op geur. Bij de kennismaking wordt je nauwkeurig besnuffeld en daarbij kan ze ook erg boos reageren als blijkt dat je naar andere kat ruikt of nog erger, hond! De liefde is dan echt even over en ze laat gelijk stressgedrag zien in de vorm van zichzelf likken. Dat stopt gelukkig snel als de geurbron zich weer verwijdert. Het klopt ook met de info van de eigenaar: bij ontmoeting met onbekende mensen gaat ze eerst brommen en blazen maar hersteld zich snel. Voor eigen mensen een knuffelkat. Nu is het opeten van gordijnen niet logisch maar schoenen en tassen komen buiten met andere geuren in aanraking hetgeen een verklaring zou kunnen zijn voor het sloopgedrag. Daarnaast is het vast ook belonend, met andere woorden: gewoon leuk om te doen. Voor Bailey, niet voor de eigenaar van de schoenen en tassen.

Bailey is een rustig huishouden gewend, geen kindjes, geen andere huisdieren. Het lijkt ons verstandig om haar een in soortgelijke omgeving te plaatsen. Niet teveel prikkels, wel uitdaging met spel, mensen die rekening kunnen houden met haar gevoeligheden. Het woeste buitenleven is onbekend maar een veilig afgeschermde tuin of uitdagend balkon is een prima optie. Niet een buiten waar het hele kattenbestand van de buurt doorheen wandelt, de kans is groot dat het stress gaat geven waardoor problemen kunnen ontstaan. Bailey is zindelijk, ze kent het gebruik van een kattenbak met overkapping. Eenmalig is er een ongelukje geweest met elders plassen maar dat was een uitzondering. Ze vindt het heerlijk om te spelen en om aandacht te krijgen. Mocht u haar dreigen te vergeten, dan plaatst ze zichzelf wel in het middelpunt bijvoorbeeld als u de krant zit te lezen of een goed boek. Van heel veel alleen zijn gaat ze niet gelukkig worden.

Wilt u graag voor deze bijzondere dame zorgen en bent u  haar match made in heaven? Kom kennismaken; u bent welkom! Let op: we werken alleen op afspraak.