Baby: het is een meisje!

 

Ras: Europese korthaar
Geslacht: Poes
Geboortedatum: 02-03-2012
Gecastreerd ja
Kan met andere dieren: ja/zie info

Bijzonderheden:

Baby is een prachtig cypers poesje, inmiddels keurig gecastreerd, geboortedatum: 02-03-2012. Haar naam dankt ze aan het feit dat ze lang een klein katje bleef totdat een groeispurt toesloeg want inmiddels is ze niet klein meer. Meer gewoon normaal formaat kat. De naam is gebleven, als herinnering.

Afkomstig uit een omgeving met meerdere katten zou je denken dat een thuis delen met soortgenoten geen probleem zou zijn. Toch is Baby niet altijd gecharmeerd van andere katten en zou een plaatsing als single kat ook een goede optie zijn. Mogelijk is een match met bijvoorbeeld een vriendelijke kater geen probleem. Nieuwe asieldieren beginnen hun carrière in een hokjesverblijf. Dat is niet onaardig bedoeld maar juist belangrijk om de kat een beetje te laten wennen aan de nieuwe omgeving en voor ons goed om te zien of alles in orde qua voeding inname en uitscheiding. Ook is het belangrijk om te weten of een katje niet ziek is. Baby verschuilt zich achter het mandje en kijkt met een blik van onveilig voelen om zich heen. Gelukkig is het tijdelijk, het hokjesverblijf, en mag ze naar de open kattenkamer verhuizen waar ze langzaam meer ontspannen zal zijn. Vermoedelijk verstopt in een schuilhuisje, krabpaal of ander veilig plekje waardoor we minimaal 2x daags een zoektocht moeten ondernemen om het juiste voerbakje neer te zetten. We doen het met liefde!

Met een beetje tijd om te wennen zal het thuis vast beter gaan dan in een drukke asielomgeving, hoe goed we ons best ook doen. Misschien is een schootkat iets te positief gedacht, maar misschien ook niet. De omgang met honden is niet bekend. Of een gezin met kleine kindjes een goede match zal zijn? Waarschijnlijk een beetje te veel van het goede, iets oudere kinderen is wel een optie, we hebben er geen informatie over paraat.

Keurig zindelijk, en ze eet gewoon kattenbrokjes met een beetje zacht. Komt u haar bezoeken? U bent welkom!