Babette: bijna een knap poezenmeisje

 

Ras: Europees korthaar
Geslacht: Poes
Geboortedatum: 09-11-2016
Gecastreerd ja
Kan met andere dieren: ja/zie info

Bijzonderheden:

Babette is een knap wit cypers poesje, inmiddels gecastreerd, met geschatte geboortedatum: 09-11-2016. Ze liep al een tijdje in de buurt te zwerven en ging er steeds minder goed uitzien. Gelukkig werd er melding van gemaakt en kon ze in opvang komen om bij te komen van haar avonturen.

Bij binnenkomst had ze duidelijk last van haar huidje maar eigenlijk was ook de oorzaak duidelijk: allemaal van die vervelende kleine zwarte beestjes (vlooien), inmiddels vakkundig bestreden. Om de jeukcirkel te doorbreken heeft ze een korte kuur medicatie gehad en wegens goed resultaat mocht ze gecastreerd worden. Inmiddels is ze klaar voor plaatsing.

Het leven als kat zonder thuis heeft vaak als bijeffect dat enige voorzichtigheid naar mensen in acht wordt genomen. Bij de ene mens wordt je weggejaagd en bij de ander krijg je te eten, daar wordt je best een beetje onzeker van. En zo is het met Babette ook gegaan. Met een rustige kennismaking  mag je haar aaien en zie je haar genieten. Ga je te snel dan duikt ze weg omdat je handen eng zijn. Soms geeft ze nog een klein blaasje, uit uiting dat ze het toch wel spannend vond. Dol op eten en daarmee kun je dus ook een wit voetje halen (gratis tip). Keurig kattenbakzindelijk.

De omgang met soortgenoten is waarschijnlijk geen probleem. Momenteel is ze aan het wennen in de open kattenkamer. Een gezellig druk gezin met kleine kindjes is een minder goede match, alle overige gezinssamenstellingen (oudere kinderen, volwassen mensen, iemand alleen) komen allemaal in aanmerking. Heeft u een beetje tijd en geduld om Babette weer te laten schijnen op haar eigen tempo? Kom kennismaken; u bent welkom! Let op, we werken alleen op afspraak.