Ayla: klaar met zorgen, wil liefdevol thuis

 

Ras: Europees korthaar
Geslacht: Poes
Geboortedatum: 05-07-2016
Gecastreerd ja
Kan met andere dieren: ja/zie info

Bijzonderheden:

Ayla is een prachtig cypers gemarmerd poesje, inmiddels gecastreerd, met geschatte geboortedatum: 05-07-2016. Ze werd zwervend gevonden met 3 prachtige kittens. De kleintjes zijn geplaatst, mama Ayla mocht ontzwangeren en daarna naar de dierenarts voor castratie. We hebben beloofd om haar niet meer mama Ayla te noemen, vanaf heden heeft ze een eigen leven en is ze gewoon Ayla zoals het hoort 🙂

Het leuke van mama met kittens is dat ze gezellig in gastopvang heeft mogen zijn waardoor we haar beter hebben leren kennen en ook een goed verhaal van haar gedrag en voorkeuren kunnen vertellen. In het asiel zien we een heel onzeker katje, slecht op haar gemak terwijl we weten dat ze eenmaal gewend heel relaxed kan zijn. Kanttekening is wel dat ze niet geaaid wil worden maar zolang u van haar afblijft, blijft ze lekker liggen bij het langslopen, miauwt ze enthousiast als het etenstijd is en komt ze ook blij aanrennen bij het vullen van de voerbakjes. Met de eigen katten ging ze heerlijk spelen, de krabpaal werd vakkundig gebruikt en nieuwsgierig stak ze overal haar neusje in.

Lastig is dat als er echt iets moet, in een vervoersmandje bijvoorbeeld voor een bezoekje aan de dierenarts, de paniek toeslaat, bij Ayla wel te verstaan. Dat vergt dus een beetje kunst en vliegwerk in de zin van vertrouwd maken met vervoersmandje en lokken met iets lekkers. Eten is een grote liefde van dit katje. Menseneten heeft stiekem de voorkeur met als hoofdverleiding kaas. Alleen een klein stukje hoor, kaas is veel te zout en zeker geen poezeneten. Daarbij krijgt ze Intestinal brokjes van Royal Canin voor een goede spijsvertering. Mogelijk dat ze in de toekomst weer naar normaal kattenbrokjes kan, voor nu is het belangrijk om een goede stoelgang te houden.

De omgang met andere katten is zoals gezegd prima. Honden is niet bekend. Een gezin met kleine kindjes die poes willen aaien is, hoe gezellig ook, geen goede match. Keurig kattenbakzindelijk en zonder medische problemen. Heeft u een warm hart en een thuis waar dit katje mag zijn zoals ze is? Kom kennismaken, u bent welkom! We werken alleen op afspraak.