Arabel: alles goed met mij

 

Ras: Europees korthaar
Geslacht: Poes
Geboortedatum: 15-03-2021
Gecastreerd: ja
Kan met andere dieren: ja/zie info

Bijzonderheden:

Arabel is een knap blauw cypers poesje, inmiddels gecastreerd en met geschatte geboortedatum: 15-03-2021. Zo zeg, sta ik even verschrikt op de foto! En dat was helemaal niet nodig want hoewel een beetje voorzichtig is het echt een lief katje. Iets met spanning voor de camera waarschijnlijk. Als zwerfkat weet je nooit helemaal zeker of mensen wel te vertrouwen zijn maar Arabel heeft in de basis ooit goede ervaringen opgedaan. Dat vertrouwen is gelukkig nog steeds aanwezig.

Samen met 3 prachtige kittens werd ze gevonden, de kleintjes net de oogjes open. Eén van onze gastgezinnen heeft familie poes een fijne tijd in huis geboden zodat de kleintjes veilig groot konden groeien. Inmiddels hebben 2 van de 3 kittens een warm mandje gevonden en wacht nog 1 kitten in het asiel… Mama Arabel mocht rustig ontzwangeren, is daarna gecastreerd en nu zo ver dat ze haar eigen geluk mag vinden. Tijdens de drukke kittenperiode bleek het lastig om haar ontlasting in goede conditie te houden waardoor ze een tijdje op licht verteerbare brokjes heeft gestaan. Nu alles meer in een rustfase is gekomen is de overstap naar gewone brokjes gemaakt én goed verlopen. Geen dieetvoeding meer nodig.

In de open kattenkamer beweegt ze zich soepel tussen soortgenoten. De omgang met honden is niet bekend, ze heeft vanuit de verte het concept hond aanschouwd. Of dat een positieve ervaring is geweest wordt wat vertroebeld door het zorgen voor haar kinders in die tijd. In haar nieuwe thuis wil ze graag na het wennen de mogelijkheid om naar buiten te gaan, alleen maar in huis is ook niet alles (vanuit het perspectief van Arabel gezien). Ze is keurig kattenbakzindelijk. Dus…. kom kennismaken; u bent welkom! We werken op afspraak.